Cevat Yurdakul'un katili yakalandı

Ülkücü Gençlik Derneği Davası ve Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'un öldürülmesi olaylarında ömür boyu hapis cezasına hükümlü 47 yaşındaki Kemalettin Koca, Adana'da yakalandı.

soL (HABER MERKEZİ) Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'un öldürülmesinden sorumlu olan Ülkücü Gençlik Derneği Davası sanığı 47 yaşındaki Kemalettin Koca Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince Adana'da yakalandı.

Taammüden adam öldürmek suçundan Ankara 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2002 yılında kesinleşmiş ömür boyu hapis kararıyla aranan Kemalettin Koca'nın Adana'da olduğunu tespit eden Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yakalamak için çalışma başlattı. Yaklaşık 3 ay süren takibin ardından Koca'nın Fatih Mahallesi'nde saklandığı belirlendi. Sabah saatlerinde Kemalettin Koca'nın saklandığı eve operasyon düzenleyen ekipler, gözaltına aldı.

Kemalettin Koca 12 Eylül'den önce karıştığı suçlar nedeniyle Sıkıyönetim Mahkemesi ve daha sonra Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanmış, hakkında önce 6 kez idam, sonra 3 kez idam ve nihayetinde 36 yıl hapis cezası verilmişti. Birçok hükümlü ülkücü de olduğu gibi 1991 yılındaki af sırasında "yanlışlıkla" cezaevinden salınan Koca, hakkındaki tekrar cezaevine konulması kararı verildikten sonra bulunamamıştı. Koca ile aynı cezaları alan bazı ülkücüler, daha sonraki aflar, yasa değişiklikleri ile yapılan uyarlamalar ile tahliye edilmişti.