Cerrahpaşa'dan Onur Hamzaoğlu'na destek

Dilovası raporunda 'anne sütünde ağır metal var' tespiti yapan Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'na 'halk arasında panik yaratmak' gerekçesiyle 2 ile 4 yıl arası hapis cezası istemiyle açılan davaya tepki gösteren meslek odaları, sendikalar, akademisyenler ve öğrenciler eylemdeydi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kütüphanesi önünde bir araya gelen İstanbul Tabip Odası, TMMOB, İstanbul Barosu, KESK, DİSK İstanbul Şubeleri ve Üniversite Konseyleri Derneği ile beraber çok sayıda akademisyen ve öğrenci, “Onur Hamzaoğlu'nun kulına bile dokundurtmayız” dedi.

'Onur Hamzaoğlu onurumuzdur', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları eşliğinde basın açıklaması yapan İTO Başkanı Taner Gören, “Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu hakkında açılan soruşturma bilimsellikle bağdaşmaz. Ayrıca kaygı verici olup bizi Ortaçağ karanlığına götürür. Buradan, akademinin mabedinden yetkililere sesleniyoruz: 'Akademik özgürlük ve toplum yararını' gözetmeyen kararlar yasa gereği verilse dahi meşru değildir” dedi.

"Tarafımız bellidir, Dilovası halkı canımızdır"
Onur Hamzaoğlu'nun tacizle karşılaştığını ifade eden Gören, “Bir tarafta siyasi ve ekonomik çıkarları insan sağlığının üstünde tutanlar, diğer tarafta ise toplum sağlığı, onurlu bilim insanları ve Onur Hamzaoğlu var. Bizim tarafımız bellidir. Dilovası halkı canımızdır. Analarımızın sütüne, bebeklerimizin kakasına sahip çıkıyoruz” diye konuştu. Eylemler 28 Mayıs'ta Dilovası'nda ve davanın görüleceği tarih olan 31 Mayıs'ta Kocaeli Adliyesi önünde devam edecek.

(soL - Haber Merkezi)