Cemil Çiçek’ten “mayınlı bölge”

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, mayınlı bölgeyle ilgili eleştirilere, “İhanet gibi son derece ağır ve hoş olmayan kavramları ulu orta kullanmamak lazım” diye yanıt verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi işinin özel şirketlere verilmesiyle ilgili yasa tasarısına eleştirenlere yanıt verdi.

Bir gazetecinin kendisine yönelttiği "Mayınların temizlenmesi tartışmalarıyla ilgili olarak muhalefetin sert eleştirileri var. Vatana ihanet olarak değerlendiriliyor. Bunu nasıl karşılıyorsunuz?" sorusunda yanıt veren Çiçek, "Muhalefetin özünde zaman zaman sertlik vardır, Türkiye'de de muhalefet hep sert yapılır. Bugünkü muhalefet de bu geleneği sürdürüyor ancak vatanseverlik konusu kimsenin tekelinde değil. Ya da bunun için bir kantar var da birileri tartıldı, birisi eksik, birisi fazla mı geldi" dedi.

Cemil Çiçek, "Bence ihanet gibi son derece ağır ve hoş olmayan kavramları ulu orta kullanmamak lazım. Getirilen tasarıyla ilgili eleştiriler olabilir. Biz onu saygıyla karşılarız. Kendi düşünceleri varsa onları da dinleriz ama bu kavramların ulu orta kullanılması çok doğru olmaz. Siyasi gerginliklere sebebiyet verir" diye konuştu.

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak'ın "Bölgenin temizlenmesi NATO'ya verilmeli" sözlerinin hatırlatıldığı Çiçek, "Biz hükümetiz, biz herkesin görüşünü alırız. Neticede herkes bu ülkede olup biten her şeyden hükümeti sorumlu tutmuyor mu? Öyleyse hükümet herkesin görüşünü alır, kendi görüşünü ortaya koyar, sorumluluğu da üstlenmiş olur. Mesele bu kadar basittir" karşılığı verdi.