'Cemaat' operasyonunda 66 tutuklama istemi

Gülen Cemaati'ne yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 92 şüpheliden 66'sı tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Gülen Cemaati'ne yönelik olarak yürütülen soruşturmada gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 92 şüpheliden 66'sı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderilirken, 26'sı serbest bırakıldı.

''Yasa dışı dinleme'' iddialarıyla ilgili adliyeye sevk edilen, aralarında eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 17 kişinin savcılık sorguları tamamlandı. Savcılık, 17 ikişinin hepsini tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti.

Öte yandan ''Casusluk'' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 75 şüphelinin de sorguları tamamlandı. Savcılık, aralarında Yurt Atayün'ün de bulunduğu 49 şüpheliyi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk ederken, 17 şüpheliyi ise serbest bıraktı. İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün, adliyede fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Akşam saatlerinde yine bu soruşturma kapsamında serbest kalan 9 kişi ile birlikte toplamda 26 kişi, ''casusluk'' soruşturmasında serbest bırakıldı.