Cemaat bütün hastanelere Kuran kursu açacak!

Eskişehir'de Nur cemaatine yakınlığıyla bilinen Hayrat Vakfı geçen sene Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokole dayanarak kentteki hastanelerde Kuran ve Osmanlıca kursu açmak istedi. Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği, hastanelere gönderdiği yazıyla gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Nur cemaatine yakınlığıyla bilinen Hayrat Vakfı’nca Eskişehir’deki kamu hastanelerinde Osmanlıca ve Kuran kursu açılaçak. Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği hastanelere gönderdiği yazıyla gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Saidi Nursi’nin talebesi sayılan Ahmed Hüsrev Altınbaşak’ın kurduğu Hayrat Vakfı, geçen yıl MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile imzaladığı 2 yıllık protokolle 300’e yakın il ve ilçe merkezinde Osmanlıca ve Kuran kursları düzenlemişti. Vakıf, protokol gereğince kentteki hastanelerde personele Kuran ve Osmanlıca kursu açmak istediklerini belirtti.

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Hüseyin Seyhan Fidan imzasıyla 25 Şubat’ta tüm hastanelere birer yazı göndererek hastanelerde Osmanlıca ve Kuran Kursu açılmasını istedi.