Çankaya Belediyesi Gezi Direnişi'nde hayatını kaybedenleri parklarda yaşatacak

Çankaya Belediyesi’nin Belediye Meclis Toplantısı’nda, Taksim Gezi Parkı eylemlerinde polis şiddeti sonucu hayatını kaybedenlerin isimlerinin Çankaya parklarına verilmesi yönünde karara varıldı.

Çankaya Belediyesi, Gezi Direnişi'nde hayatını kaybedenlerin isimlerini parklarında yaşatacak.

Buna göre Ethem Sarısülük (Ankara), Mehmet Ayvalıtaş (İstanbul), Abdullah Cömert (Hatay) ile polis memuru Mustafa Sarı (Adana) ve Taksim Gezi Parkı isimlerinin, yapımı tamamlanmak üzere olan yeni yapılacak parklara verileceğini belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Türkiye tarihine geçecek ve hafızalardan silinmeyecek Gezi Parkı olaylarını, Çankaya’da da unutturmamak adına almış olduğumuz bu karar, toplumsal olayların ne denli izler bıraktığını gösteriyor. Barış, kardeşlik, güven ve hoşgörünün hakim olduğu günler geçirmeyi umut ediyorum. Sonsuzluğa uğurladığımız bu kardeşlerimiz, hafızalarda olduğu kadar parklarımızla da yaşayacaklar” diye konuştu.

Tanık, Taksim Gezi Parkı adının da Çankaya’da sembol olarak yer alacağını vurguladı.

Bu arada Çankaya Belediyesi’nin 5. Dönem 292. Oturumuyla gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısı’nda eski Çaldıran Parkının adının "Ethem Sarısülük Parkı" olarak değiştirildiği belirtildi.