Çanakkale'deki Ebola şüphelisi hayatını kaybetti

Çanakkale Boğazı'ndan geçerken rahatsızlanan Türkiye bandıralı, Kamerun'dan gelen bir geminin mürettebatı 28 yaşındaki Yavuz Durmuş, dün gece hayatını kaybetti. Ancak Durmuş'un sanıldığı gibi Ebola nedeniyle değil, sıtmadan öldüğü belirlendi.

Çanakkale Boğazı'ndan geçen bir gemide rahatsızlanan ve Ebola şüphesi ile dün hastaneye kaldırılan hasta hayatını kaybetti. Hastanın Ebola'dan değil Sıtma'dan dolayı hayatını kaybettiği açıklandı. Kamerun'dan Tuzla Limanı'na giden 'Karşıyaka' isimli Türkiye bandıralı geminin personeli 28 yaşındaki Yavuz Durmuş, gemi Çanakkale Boğazı'nı geçtiği sırada rahatsızlanmıştı. Durmuş'un yüksek ateş sonucu rahatsızlandığı Çanakkale Sahil Güvenlik ekiplerine bildirilmişti. Sahil Güvenlik ekipleri Durmuş'u özel küvezle alarak Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk etmişti.

Cihan'ın haberine göre, Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yavuz Durmuş gece hayatını kaybetti. Ölümüyle ilgili kesin tanı konamayan Durmuş için savcılık önce otopsi istedi. Bu arada Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, alınan kan örneklerini Ebola şüphesi nedeniyle Ankara’ya gönderdi. Uzun bir süre kesin tanı konamayan Durmuş’un otopsisi için bugün savcı, adli tıp uzmanı ve diğer ilgili uzmanlar bir araya geldi. Kaldırıldığı hastanedeki kan tahlilleri ve diğer tetkikler en ince ayrıntısına kadar değerlendirildi ve sonunda Durmuş’a ‘sıtma’ tanısı kondu. Bununla birlikte otopsiden de vazgeçildi.