Çanakkale’de Tayyip Erdoğan'a 'Sen Türkiye Değilsin' diyenlere soruşturma!

Çanakkale’de 4 TKP üyesi, Eğitim-Sen’in yaptığı basın açıklamasında ve yürüyüşte taşıdıkları “Geri zekalı olan evlatlarımız değil Tayyip Bey! Sen Türkiye Değilsin” yazılı döviz nedeniyle ifadeye çağrıldı.

Yarın Ankara’da 4+4+4 düzenlemesine karşı gerçekleştirilecek mitinge gidecek dört yürüyüş kolundan biri, geçtiğimiz günlerde Çanakkale’den Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız’ın da katılımıyla hareket etmişti. Hareket öncesinde yapılan basın açıklamasına ve hemen ardından gerçekleştirilen yürüyüşe Türkiye Komünist Partisi de katılmış, TKP üyelerince taşınan dövizlerle de AKP’nin eğitim başlığındaki uygulamalarına tepki gösterilmişti.

Kent ölçeğinde katılımın yüksek oluşuyla dikkat çeken basın açıklaması ve yürüyüşün ardından, TKP üyeleri, taşıdıkları “Geri zekalı olan evlatlarımız değil Tayyip Bey! Sen Türkiye Değilsin” yazılı döviz gerekçe gösterilerek ifadeye çağrıldı. Çanakkale Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce gönderilen ifadeye çağrı metninde Eğitim-Sen tarafından gerçekleştirilen yürüyüşün 'yasadışı' olarak nitelendirilmesi ise yapılan işlemin ciddiyetini gösterir nitelikte.

TKP üyelerinin savcıya verdikleri ifadede, dövizlerinde hakaret olduğu iddiasına karşılık olarak, “Ortada bir hakaret varsa, o da Tayyip Erdoğan'ın söylemidir. Savcılık, asıl onun hakkında soruşturma yürütmeli” dediği öğrenildi.

(soL - Çanakkale)