Çanakkale Boğazı'nda 'Ebola' alarmı

Çanakkale Boğazı'ndan geçen bir gemide bir mürettebatın ateşinin çıkması üzerine ebola paniği yaşandı. Hasta, sahil güvenlik botu ile kıyıya getirilerek kuvözün içine konulduktan sonra hastaneye kaldırıldı.

Kamerun'dan Tuzla Limanı'na giden 'Karşıyaka' isimli Türkiye bandıralı geminin personeli 28 yaşındaki Yavuz Durmuş, gemi Çanakkale Boğazı'nı geçtiği sırada rahatsızlandı. Durmuş'un yüksek ateş sonucu rahatsızlandığı Çanakkale Sahil Güvenlik ekiplerine bildirildi. Gemiye yanaşan sahil güvenlik botu, Durmuş'u alarak Çanakkale Yat Limanı'na getirdi. Durmuş'un ateşinin sürekli çıkıp inmesi sebebiyle ebola şüphesi tedbiri alındı.

İHA'nın haberine göre, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, virüs bulaşımına karşı özel bir kuvöz ve koruyucu ekipmanlı giysileriyle, olay yerine geldi. Bot içinden çıkartılan hasta, kuvöze konulup ambulansa bindirildikten sonra Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılacak kontrollerin ardından hastanın ebola virüsü taşıyıp taşımadığı belli olacak.