Büyükanıt'tan Kürtçe yorumu

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, DTP lideri Ahmet Türk’ün Meclis’teki Kürtçe konuşmasının yasal olmadığını, savcıların yasal işlem yapmaları gerektiğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün TBMM'deki DTP Grup Toplantısı'nda yaptığı Kürtçe konuşmanın yasal olmadığını, savcıların bu konuşmayla ilgili olarak yasal işlem yapmaları gerektiğini söyledi.

Beykent Üniversitesi'nde konuşan Büyükanıt, dinleyicilere "Gençler, siz de TSK ile gurur duyabilirsiniz" diye seslendi, TSK'nın hâlâ Türkiye'nin en güvenilir kurumu olduğuna inandığını belirtti. Bir öğrencinin Türk'ün Kürtçe konuşmasını sorması üzerine Büyükanıt, bu konuşmanın Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu'yla çeliştiğini söyledi. Büyükanıt, "Sıfatında Cumhuriyet olan Cumhuriyet savcılarımızın yasal işlem yapmaları gerekir. Herkes istediğini yaparsa esas anarşi o zaman doğar" yanıtı verdi.

Bir öğrencinin, ''2020 yılında Genelkurmay Başkanı'nın eşi türbanlı olacakmış'' sözleri üzerine Büyükanıt, ''Hayırdır inşallah, ne diyeyim'' şeklinde konuştu.

Türkiye'de "Kürt sorunu" olmadığını, "etnik milliyetçi bölücü terör sorunu" olduğunu savunan Büyükanıt, "Kürt sorunu, Kürt sorunu diye Türkiye'de Türk-Kürt çatışmasına benzin dökenler var. Biz bu Cumhuriyet'i beraber kurmuşuz. Et ve tırnak gibi kaynaşmışız. Bu beraberliği bozacak her türlü şeyden kaçınmamız lazım" dedi.