Bütün yollar Fethullah’a çıkıyor

“Asrın davası olarak tanıtılan” Ergenekon Davası’nda savcının ardından muhbirin Tuncay Güney’in de adı Fethullah Gülen ile anılıyor.

soL (HABER MERKEZİ) "Asrın davası" olarak görülen Ergenekon Davası'nda muhbir Tuncay Güney'in Fethullah Gülen tarafından yönlendirildiği iddia ediliyor. Gülen'e ait Samanyolu TV'de 1994 yılında "doruktakiler" adlı bir programın yapımcısı olmasının yanı sıra bir dizi gazetecinin de Gülen ile tanışmasına aracılık ettiği söyleniyor.

En önemli kaynaktı
Ergenekon Davası'nın en önemli muhbiri olarak gösterilen Tuncay Güney'in 1994'te Samanyolu TV'de Tansu Çiller, Bülent Ecevit gibi isimleri ağırlayabilmiş bir programa imza atmıştı. Aynı programa katılan gazeteci Ayşe Önal'ı da Gülen ile tanıştırabilen Güney'in başka bir dizi ünlü ismin Gülen ile temasa geçmesine aracılık ettiği söyleniyor. Dahası Güney'in bir dönem Gülen'in sekreteri gibi çalıştığı, randevularını ayarladığı gibi iddialar da ortaya atıldı.

Zaman Gazetesi'nden Ekrem Dumanlı ise iddiaları yalanlamak için bir yazı kaleme aldı. Dumanlı "tamam çalışmış olabilir ancak sonra yollar ayrıldı" iddiasında bulundu.

Milliyet gazetesinden Belma Akçura'nın haberinde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nde, Ergenekon davasının "kilit" ismi Tuncay Güney'i 2001'de sorgulayan dönemin Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu'nun görüşlerine yer verilmişti. İhtiyaroğlu Güney'e Gülen ile ilişkisi sorulduğunda terlediğini , "Gülen yapılanmasının da Ergenekon'un alt yapılanması olduğunu" söylediğini belirtmişti. İhtiyaroğlu aynı haberde hayatında 24 bin kişi sorguladığını ancak Güney gibi her şeyi sorulmadan anlatan birini görmediğini de eklemişti. Kendisini "Veli Küçük'ün adamıyım" diye tanıtan Güney'in çete örgütlenmesi hakkında birçok şey anlattığını aktaran İhtiyaroğlu, Güney'in anlattıklarına itibar etmediğini, bir şeyler anlatması için gönderildiğini düşündüğünü aktarıyor.

Mehmet Eymür'ün de adamı
Güney Şaban Arslan'a verdiği röportajda, babasının da MİT'te çalıştığını ve Eymür'ün ekibinden olduğunu açıkladı. Tuncay Güney, "Ben de babam gibi Eymür'e her hafta bilgi verirdim" dedi. Güney, Eski MİT Kontr-Terör Daire başkanı Mehmer Eymür'e Fethullah Gülen'in yurdunda kaldığı dönemde bilgi verdiğini belirtti.

Ergenekon davasında sanıklardan Vedat Yerener'in avukatı Vural Ergül savcı Zekeriya Öz'ün Mehmet Eymür tarafından yönlendirildiğini iddia etmişti. Ergül'ün iddiası iddianamenin 58. nolu ek klasörünün 27. sayfasına dayanıyor. Buradaki belgelerin kaydedildiği bilgisayarın künyesinden Mehmet Eymür'e ait olduğu anlaşılıyordu. Yine künyeden hareketle Mehmet Eymür'ün "Savcı" adında bir klasör yaptığı ve buraya bazı delilleri kaydettiği iddia edildi.

Hatırlanacağı üzere Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün de Fethullah Gülen'e yakın bir isim olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.