Bursa Emniyetinden 4+4+4 mitingine telefon tacizleri

Hangi Halkevleri üyelerinin 15 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirilecek olan 4+4+4 mitingine gideceğini illegal telefon dinlemeleriyle belirleyen Bursa Emniyeti, bazı üyelerin ailelerini arayarak çocuklarını eyleme göndermemelerini söyledi.

sendika.org'un haberine göre, Cihan Haber Ajansı’nın geçtiği bir haberde, Bursa polisi büyük bir başarıya imza atmış. Halkevcilerin 4+4+4 sisteminin durdurulması talebiyle Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü işgal etmesinin ardından harekete geçen Bursa polisi, mülki amirliklerin bilgisi dahilinde haftalardır örgütlenen ve sağır sultanın bile duyduğu 15 Eylül mitingini öğrenmiş.

Sonra da Bursalı velileri arayarak “Halkevleri’nin eylemine katılmayın, çocuklarınızı da uzak tutun” demiş.

Cihan’ın haberi şöyle:

“Bursa Polisi, Halk Evleri'nin düzenleyeceği eylemlere katılma ihtimali bulunan gençlerin ailelerini telefonla arayıp uyardı.

Bursa’da, önceki gün 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek isteyen bir grup Halk Evleri üyesi genç, Milli Eğitim Müdürlüğü’nü basarak gösteri yapmıştı. 14 kişinin gözaltına alındığı benzer olaylar Türkiye’nin farklı illerinde de gerçekleştirildi. Halk Evleri’nin Ankara’da geniş çaplı bir gösteri yapacağını öğrenen Bursa polisinin, bu gösteriye katılma ihtimali bulunan gençlerin ailelerini telefonla arayıp uyardığı öğrenildi. Polisin, ailelere, çocuklarını eyleme göndermemelerini tavsiye ettiği belirtildi.”

soL'un ulaştığı bilgilere göre, 27 yaşındaki bir avukat üyenin ailesini arayan emniyet mensubu, aileye kızlarının mitinge gitmemesini sağlamalarını, giderse bu durumdan ailenin sorumlu olacağını belirtti.

Yine aynı şekilde 26 yaşında Kalite Yönetimi Yüksek Lisans Öğrencisinin Balıkesir’de yaşayan ailesini arayarak, 15 Eylül’de Ankara’da 4+4+4’e karşı yapılacak olan mitinge çocuklarının gitmemesini sağlamaları söylendi. Ayrıca aileye çocuklarının yarın(cumartesi) emniyete çağrılarak mitinge gitmediğine dair imza attırılacağı, çocukları bu işlemi gerçekleştirmezse bundan ailenin sorumlu tutulacağı söylendi

Ayrıca Bursa’dan Halkevleri üyelerini arayan emniyet mensubunun kullandığı telefon dışarıdan aramalara kapalı olduğu anlaşıldı.

(soL - Haber Merkezi)