Bunları mı seçeceksiniz?

İzmir halkının sorunlarına çözüm bulmak yerine İzmir ticaret sermayesinin "vizyon"unu paylaşma yolunu tercih eden AKP, CHP ve MHP'li belediye başkan adayları bu seçimde de kuralı bozmadı, adaylar kendilerini İzmir tüccarına beğendirmek için yarıştı.

soL (HABER MERKEZİ) İzmir'in AKP, CHP ve MHP'li büyükşehir belediye başkan adayları, İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) düzenlediği bir toplantıda projelerinden bahsederek, İzmirli tüccarlara kendilerini beğendirmeye çalıştılar. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, İzmir'i "marka kent" yapma hedeflerini yerine getirecek ve yatırımların önünü açacak nitelikte bir yerel yönetim istediklerini belirtti.

CHP adayı Aziz Kocaoğlu, AKP adayı Taha Aksoy ve MHP adayı Musavvat Dervişoğlu, İZTO Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda yaptıkları konuşmalarının başlarında, başkan olmaları halinde neler yapacaklarını anlatıp, "seçilsek de seçilmesek de İzmir için kol kola çalışacağız" mesajı verseler de, birbirlerini şikayet etmeyi ihmal etmediler.

İzmir seçim yarışında örnek kentmiş
AKP adayı Taha Aksoy, belediye hizmetlerinin plan ve proje gerektirdiğini söylerken, mevcut CHP'li belediyenin çalışmalarının yetersizliğini de, "İzmir son yıllarda daralmaya doğru gitti. Yeniden diriliş kazandırmak gerekir" ifadesiyle eleştirdi. "İzmir için bir uzlaşma kültürü oluşturma konusunda el ele verilmesi gerekir. Seçilsek de seçilmesek de İzmir için kol kola çalışacağız" şeklinde konuşan Aksoy, partisinin diğer kentlerdeki seçim çalışmalarında gösterdiği tutumun aksine bir fotoğraf sundu.

CHP adayı Aziz Kocaoğlu da İzmir'in seçim sürecindeki duruşuyla bütün Türkiye'ye örnek olduğunu ileri sürerek, Taha Aksoy'un İzmir için seçimden sonra da hep birlikte çalışma taahhüdünü tekrarladı. Metro'nun Üçyol-Üçkuyular ile Aliağa-Menderes hattının gecikmesi nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili "evet, gecikti. Bunun için kendime gerekçe bulmuyorum. Projeler bitmedi diye ağlayıp gözden mi olalım" şeklinde verdiği yanıtla dikkat çekti.

MHP adayı "şikayetçi"

Toplantıya katılan diğer başkan adayı MHP'li Musavvat Dervişoğlu, İzmir'in tüm sorunlarını belirlediklerini ve çözüm önerilerini ortaya koyduklarını ifade ederek, İzmir'in sorunlarını çözecek beceride olduğunu öne sürdü. Dervişoğlu, partilerin kendi aralarında imzaladıkları centilmenlik anlaşmasının ihlal edildiğini söyleyerek seçim yarışının adalet içinde sürmesini istediğini belirtti. AKP adayının hükümet, CHP adayının ise yerel yönetimin imkanlarını kullandığını söyleyen Dervişoğlu, seçim yarışının adaletsizlik ve hukuksuzluk içinde sürdüğünü belirtirken, MHP bu durumla karşı karşıya olan tek partiymiş gibi davranması dikkat çekti.

Musavvat Dervişoğlu, yeniden aday olan CHP'li mevcut büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında da, "imarla problemli binaların üzeri Kocaoğlu'nun resimleriyle giydirilmiş. Örnek, Atlas Oteli... Metruk binayı seçim bürosu gösteriyorlar. İnsanların içine giremediği bina nasıl seçim bürosu olarak gösteriliyor. Farelerin cirit attığı bu seçim büronuza gelip kahve içmek istiyorum" dedi.