Bugün sıra Taraf'ta!

Genelkurmay ile Taraf gazetesi arasındaki "belge" polemiği sürüyor. Taraf bugün "halka hesap vereceksiniz" diye yazdı ve yayınladıkları belgenin gerçek olduğunu ileri sürdü.

soL (HABER MERKEZİ) Taraf'la Genelkurmay arasındaki atışma sürüyor. Cumartesi gecesi Genelkurmay tarafından yapılan basın açıklamasında ağır bir dille suçlanan Taraf gazetesi, "elimizde belge var" demeye devam ediyor. Gazetenin bugünkü nüshasında "TSK eleştirilmeye alışık olmadığından böyle davranıyor" denirken, herkesin halka hesap vermesi gerektiği de vurgulandı.

Bilindiği gibi, Taraf gazetesi 20 Haziran tarihinde Genelkurmay'ın iç siyasetle ilgili yeni bir yapılanma ve mücadele süreci başlattığını ileri sürmüş ve bazı belgeler yayınlamıştı. Genelkurmay Başkanlığı konuya ilişkin şimdiye kadar 2 yazılı açıklama yaparken, Yaşar Büyükanıt da gazetecilerin sorularıyla karşılaşmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı en son yazılı açıklamasında "böyle bir hazırlık ve belge yok" derken, Taraf gazetesinin Dağlıca baskını ile ilgili yayınladığı belgeyi doğrulamıştı.

Taraf ise bugün "gerekirse yargı yoluna gideriz, herkes halka hesap vermeli" diyerek bu konunun peşini bırakmayacağının altını çizdi.

"O belge var, biz belgesi olmayan haber yayınlamayız, bizim mesleki geçmişimizde yalanın izi yok" iddiasındaki Taraf'ın kısa yayıncılık geçmişindeki çarpıtmaları, provokasyonları, uydurma haberleri hatırlayanlar ve Genelkurmay dahil olmak üzere, Emniyet, MİT ve diğer devlet kurumlarının Türkiye'de siyasal alana doğrudan ve dolaylı yoldan müdahale etmek için sürekli plan ve proje geliştirdiklerini bilenler bu "kavga"nın nereye gideceğini merak ediyor.