Bugün neler oldu? 3 Kasım 2014

57 yıl önce bugün SSCB insanoğlunun uzay serüveninde önemli bir adıma imza atarak, ilk defa uzaya bir canlı yollamıştı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dün bir kafede sigara içenlere sataştı bugün kafeye ceza kesildi. Bugün bunlar ve daha neler oldu, soL Portal okurları için derledik.

İstanbul Boğazı'nda mülteci teknesi battı: 24 kişi hayatını kaybetti
İstanbul'da Rumeli Feneri açıklarında mültecileri taşıyan tekne battı, çoğu çocuk olmak üzere 40'a yakın insan boğazın sularına kapıldı. 24 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi kurtarıldı. Haberin devamı için tıklayınız.

O maden şirketinden işçiye: Ölseydiniz kurtulurduk
Karaman Ermenek'te meydana gelen kaza ile gündeme gelen Uyar Madencilik'in 7 yıl önce Soma'daki madende sakat kalan işçilere "ölseydiniz kurtulurduk, sakat kaldınız başımıza bela oldunuz" dediği ortaya çıktı. Haberin devamı için tıklayınız.

Diyanet İşleri Başkanı: Çocuk gelinlerin nedeni resmi nikah
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, resmi nikahlardan ötürü çocukların cinsel istismara maruz kaldığını iddia etti. Görmez, "İmam nikahının resmi olmaması, çocuk gelinlerin sebebi" dedi. Haberin devamı için tıklayınız.

Hilmi Özkök: Balyoz diye bir darbe planı hiç duymadım
Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından Balyoz davası bugün yeniden başladı. Duruşmada tanık olarak ifade veren eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, "Balyoz diye bir darbe planı hiç duymadım" dedi. Haberin devamı için tıklayınız.

ABD'nin Suriye'deki 'ılımlı' örgütleri, El Nusra'ya katıldı!
ABD'nin Suriye'de silahlandırdığı ve eğitim verdiği "ılımlı" olarak adlandırılan gruplar, El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra Cephesi'ne katıldılar. Bu grupların elinde, ABD'den aldıkları silahlar da var. Haberind evamı için tıklayınız.

İsrail'de taş atmanın cezası 20 yıla çıkartıldı
İsrail kabinesi tarafından onaylanan yeni bir yasa tasarısı taş atmanın cezasını 10 kat artırıyor. Doğu Kudüs'te artan araç taşlama eylemleri nedeniyle hazırlandığı savunulan yasa tasarısına göre, taş atan bir kişi 20 yıl hapsi cezası alabilecek. Haberin devamı için tıklayınız.

Erdoğan’ın sataştığı kafeye 6 bin TL ceza kesildi
Erdoğan’ın Esenler’de sigara içenlere rastlayıp “terbiyesizler” diyerek sataştığı kafeye 6 bin TL para cezası verildi. haberin devamı için tıklayınız.

Erdoğan: Berkin ekmek almaya gitti diyorlar, yalan
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bezmialem Üniversitesi açılışında yaptığı konuşmada sözü yine Berkin Elvan'a getirdi. Berkin Elvan ve Diyarbakır'da yaşamını yitiren Yasin Börü'yü kıyasladı. Haberin devamı için tıklayınız.

'Madencilere Kuran'a el bastırıp AKP'ye oy istediler' iddiası
Ermenek'te yaşanan maden faciasının ardından bölgede incelemelerde bulunan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın gözlem raporunda, "işçilerin AKP'ye oy vermesi için Kuran'a el bastırıldığı" iddiası yer aldı. Haberin devamı için tıklayınız.

Hindistan'da 'aşk öpücüğüne' izin yok
Hindistan'da polis "Aşk Öpücüğü" eylemi düzenlemek isteye gruba izin vermedi. Tamamı gözaltına alınan grup geçen ay "içerisinde öpüşüldüğü" gerekçesiyle bir kafenin saldırıya uğramasını protesto etmek istiyordu. Haberin devamı için tıklayınız.

RTÜK çalışanına 'dine neden sahip çıkmıyorsun' saldırısı
CHP Kontenjanı'ndan RTÜK üyeliğine seçilen Ali Öztunç'a odasında saldırı gerçekleşti. Haberin devamı için tıklayınız.

Uzaya yollanan ilk canlı: Köpek Layka
57 yıl önce bugün SSCB insanoğlunun uzay serüveninde önemli bir adıma imza atarak, ilk defa uzaya bir canlı yollamıştı. Layka adlı melez sokak köpeği fırlatmadan sonra ölmesine rağmen insanlığın uzaya adım atmasında önemli bir adım oldu. Haberin devamı için tıklayınız.