Bugün neler oldu? 24 Ekim 2014

Validebağ'da mahkeme kararına rağmen korunun yanındaki ağaçlar kesilmeye başlandı. PYD lideri Salih Müslim, ÖSO'nun Kobani'ye destek için 1350 militan göndereceğini iddialarını yalanladı. Bugün bunlar ve daha neler oldu?

PYD lideri Salih Müslim, ÖSO'nun Kobani'ye destek için 1350 militan göndereceği iddialarını yalanladı. Müslim, bu haberlerin Türkiye tarafından maksatlı olarak ortaya atıldığını söyledi.


Hacı Ethem Ortaokulu'nda imam hatip sınıfının bulunmasına ve okulun imam hatip yapılmak istenmesine karşı okul velileri yaptıkları açıklamada, "Bu gerici dönüşüme asla izin vermeyeceğiz" dedi.


Validebağ Korusu'nun bitişindeki ağaçlar, polis koruması altında kesilmeye başlandı.


IŞİD'in Musul ve Tıkrit'teki bazı önemli isimlerinin, örgütten ayrılmaya başladığı iddia ediliyor. Kaçanlar arasında, Bağdadi'nin kişisel güvenliğinden sorumlu bir isim de bulunuyor.


''İslam Devleti'' nasıl işler? Alman Spiegel gazetesi, Türkiye'den IŞİD'e terörist devşirmekle görevli bir örgüt mensubu ile görüştü. Ebu Settar isimli militan, demokrasinin kafirler için olduğunu düşünüyor, dünyaya egemen olduklarında günahkar Müslümanların da cezalandırılacağını söylüyor.


Avusturya’ya göçün 50. yılında, Viyana Nazım Hikmet Belgesel Film Atölyesi tarafından "Sprechstunde // Görüsme Saati" adlı bir belgesel film çekildi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hedefinde CHP ve HDP vardı. Davutoğlu, "Türkiye’de ana muhalefet partisi boş. HDP de 'Zalim bana dokunmuyorsa bin yaşasın' diyor" dedi.


İngiltere'nin en önemli Marksist tarihçilerinden Eric Hobsbawm ve Christopher Hill'in özel yazışmalarının, telefon görüşmelerinin, arkadaşlarının ve eşlerinin İngiliz gizli servisi MI5 tarafından izlendiği ortaya çıktı.


ABD’de siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesiyle patlak veren Ferguson olaylarıyla ilgili bir rapor yayınlayan Uluslararası Af Örgütü, protestocuların ve gazetecilerin maruz kaldıkları polis şiddetine dikkat çekti.


Ukrayna’da Kiev hükümetine bağlı güçlerin sivilleri çukura atıp infaz ettiği bir video yayınlandı. Video, Kiev yanlısı paramiliter güçlerin ve bizzat ordunun daha önce işlediği savaş suçlarının bir benzeri.