Bugün neler oldu? 23 Ekim 2014

Üsküdar Belediyesi, yürütmeyi durdurma kararına rağmen bugün de kazılara devam etti, mahalle halkı oturma eylemi yaptı. Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Öcalan'ın "Aldığınız kararları takip etmem lazım" diyerek yaptığı sekretarya isteğinin "makul olduğunu ve karşılanabileceğini" söyledi. Bugün bunlar ve daha neler oldu?

Validebağ’daki hukuksuz cami inşaatında yürütmeyi durdurma kararını uygulamayan Üsküdar Belediyesi, mahkeme kararına ve bölge halkının tepkilerine rağmen kazıya devam ediyor. Bölge halkı bu akşam 19:00'da Öğretmenevi'nde buluşarak koruya yürüyüş gerçekleştirdi.


Bu sezon başlayan Passolig uygulaması, Türkiye'de futbol seyirciliğini ehlileştirme ve bitirme projesi olarak değerlendiriliyor. İsmail Sarp Aykurt ve Gürkan Kantar tarafından yazılan aşağıdaki makale, çözüm yolunun taraftar örgütlülüğü olduğunu söylüyor.


Gezi direnişi sırasında polis şiddetine kurban verdiğimiz gençlerden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili dava Balıkesir'e alınmıştı. Ancak Balıkesir'deki mahkeme, şüpheli polisin Balıkesir'e gelmesine gerek olmadığı, ifadesini Mersin'de verebileceği kararına vardı.


Kobani'de IŞİD ile Kürt silahı güçleri arasındaki çatışmalar devam ederken, bugün IŞİD'in Til Şeir tepesinin kontrolünü ele geçirdiği iddia edildi.


PYD, ABD tarafından kendilerine havadan gönderilen 28 paketten 26’sının ellerine ulaştığını, diğer iki paketin kendi kontrolleri dışındaki bölgeye uçtuğunu açıkladı.


Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne neden olacak şekilde dövüldüğü sokağa bakan otelin güvenlik kamerası kayıtlarının, polis tarafından nasıl ortadan kaldırıldığı ortaya çıktı.


Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Öcalan'ın "Aldığınız kararları takip etmem lazım" diyerek hükümete yaptığı sekretarya isteğinin "makul olduğunu ve karşılanabileceğini" söyledi.


IŞİD’in Kobani’nin doğusunda kimyasal silah kullandığı iddia edildi. İddiayı dillendiren Kürt yetkililer silahın türünü tespit edecek teçhizatlarının bulunmadığını belirtiyorlar.