Bugün neler oldu? 21 Ekim 2014

ABD'nin Kobaniye gönderdiği silah ve mühimmatın bir bölümü IŞİD'in eline geçti. Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, KCK operasyonlarının talimatının Erdoğan'dan geldiğini söyledi. Haydarpaşa'da Ebola şüphelisi hastaya korunaksız müdahale yapıldığı iddia edildi. Bugün bunlar ve daha neler oldu?

Avuç içi, damar ve parmak izi bilgileri de yüklenecek çipli yeni kimlik kartlarının güvenlik sorunu yaratıp yaratmayacağı, yurttaşın izlenmesine yol açıp açmayacağı tartışma konusu oldu.


IŞİD yanlısı kaynaklar, ABD'nin Kobani'ye havadan gönderdiği silah ve mühimmat yardımının bir bölümünün kendi ellerine geçtiğini gösteren bir video yayımladı.


Ebola şüphesiyle Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan ve karantinaya alınan 66 yaşındaki hastayı almaya giden iki hemşirenin hastanın yanına hastanın durumunu bilmeden ve korunaksız gittiği iddia edildi. Sağlık durumu hiçe sayılan hemşireler doktor tarafından eve yollandı.


Ankara'daki operasyon kapsamında gözaltında bulunan Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, KCK operasyonlarının talimatının Erdoğan'dan geldiğini söyledi.


Mecidiyeköy'de 10 işçiye mezar olan rezidansın sahibi Torunlar grubu yöneticilerine takipsizlik kararı verildi. Böylece bir iş cinayetinde daha patronlar korunmuş oldu.


20. yüzyılın siyasal ve kültürel tarihinin en önemli figür ve olaylarını görsel belleğimize kazandırmış olan fotoğrafçı Rene Burri 81 yaşında hayatını kaybetti.


Manisa'nın Soma ilçesinde termik santral için zeytinlikleri yağmalayan şirket, dozerlere karşı eylem yapan köylüleri darpedip kelepçeledi. Olaya jandarma müdahale ederken köylüler kelepçelerle hastaneye götürüldü.


İstanbul'da yasalara uygun olmaksızın yıkılmak istenen ve mahalle halkının korumaya çalıştığı Validebağ Korusu'nun yanındaki alana bugün şafak vaktinde baskına uğradı.


Filistinli bir heykeltraş, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılardan kaçan insanları tasvir ettiği heykelleriyle savaşı anlattı.


Halen sinemayla ilgilenenlerin büyük ilgisini çeken tutkulu yönetmen François Truffaut’yu, ölümünün 30. yılında, çıkardıkları dergiyi de ele alarak anıyoruz.