Bu sözlerin sahibi bir dekan: ‘İmam hatip müfredatı tüm okullarda uygulanmalı, üniversite medrese olmalı’

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Teoman Duralı’nın Haber 7’ye yaptığı açıklamalar AKP Türkiyesi’nden bir eğitim fotoğrafı daha sunmuş oldu.

Bir üniversitede dekan olarak görev yapan Duralı, İmam hatiplerin müfredatının genelleştirilip tüm okullara uygulanması gerektiğini söylerken, üniversitenin adı medrese olsun önerisinde bulundu.

"Neden üniversite adını veriyoruz, adını medrese koyalım"
Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde dekanlık görevini yürüten felsefe profesörü Teoman Duralı’nın AKP’ye yakınlığı ile bilinen Haber 7’ye yaptığı açıklamalar bir üniversite dekanının yaptığı medrese çağrısına sahne oldu.

Konuşmasında medrese tartışmalarına değinen Duralı, Neden üniversite adını veriyoruz, “medrese” adını koyalım. Fakültelere de “mektep” dersin. Bu medreselerin fakültelerinden biri de ilahiyat olur. Bir tarafta üniversite diğer tarafta medrese ayrımı çok tehlikeli. Bu ülkenin bölünmüşlüğüne son vermek lazım artık” diye konuştu.

“İmam hatiplerin müfredatı tüm okullara uygulanmalı”
Eğitim sistemindeki sorunların çözümüne dair de öneriler sunan Duralı şöyle konuştu:

“Şimdiye kadar bu din eğitimini yasaklamak suretiyle sağlanıyordu şimdi de din ile dünyayı birleştirmek zorundayız. İmam hatiplerin müfredatının genelleştirilip tüm okullara uygulanması gerektiğini savunmuşumdur hep, en başta da askeri okullara. Disiplin, hayatın her alanında gereken bir şey. Askerlik dış disiplinle veriliyor. Din iç disiplini sağlıyor. İç disiplin olmadan dış disiplin bir kabuktur. Müslümanlar da iç disiplin var ama dış disiplinden yoksun. Dış disiplin olmadığı için hercümerç haldeyiz. Müslüman olmayana kendi dininde ders verilir, Alevi vatandaşa da özel müfredat hazırlanır. Ama şart olan şey yetişenin din bilgisiyle donanmış olmasıdır. Bu sadece dindar yetiştirme babında değil, dinsiz olacaksa da niye dinsiz olduğunu bilsin.”

(soL - Haber Merkezi)