Bu sorunun yanıtını en iyi siz bilirsiniz!

Bülent Arınç, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesinin olumlu olduğunu ancak "11 Eylül'ün ardından 10 yıl geçmesine neden göz yumuldu" sorusunun tartışılması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in Pakistan'da ABD askerleri tarafından öldürüldüğünü duyurmasının ardından AKP cephesinden olayı olumlayan mesajlar geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Milli Savunma Bakanı Vecsi Gönül yaptıkları açıklamalarda Bin Ladin'in öldürülmesinin mutluluk verici bir haber olduğunu dile getirdiler.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da yaptığı açıklamada olayın olumlu bir gelişme olduğu. Arınç bir sorunun da tartışılması gerektiğini söyledi:

"Tabii 11 Eylül saldırısının El Kaide örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edildiğine göre, bunun üzerinden 10 yıl geçmesine bugüne kadar niçin müsamaha edilmiş veya göz yumulmuştur? Bunlar da kamuoyunda tartışılacak hususlardır."

Türk askerleri neden 10 yıldır Afganistan'da?
Bülent Arınç'ın sorusu ise akıllara "Madem öyle, siz neden 11 Eylül'ün ardından ABD'nin peşinden neden gittiniz?" sorusunu getirdi. Zira ABD'nin 11 Eylül saldırısını fırsat bilip (11 Eylül saldırısında çok ciddi istihbarat ihmalleri olduğu da biliniyor) Afganistan'ı işgal etmesine Türkiye tam destek vermiş ve işgale ortak olmuştu. Türk askerleri hala ABD komutasında Afganistan'da bulunuyor. Herhalde bu soruyu da kamuoyunun tartışması gerekiyor.

Afganistan'daki devrimci iktidara karşı CIA tarafından büyütüldüğü bilinen, daha sonrasında 11 Eylül saldırısı ile ABD'nin haçlı seferi başlatması için en büyük fırsatı yaratan El Kaide'ye ve lideri Usame Bin Ladin'e neden müsamaha gösterildiğini Bülent Arınç'tan daha iyi bilecek az kişi bulunuyor. Zira Arınç'ın da içinde bulunduğu islamcı kadrolar ABD'nin yeşil kuşak projesinde El Kaide ile birlikte yer almıştı. Arınç'ın partisi AKP, 10 yıldır askerleri Afganistan'da bulunan Türkiye'yi 9 yıldır yönetiyor.

(soL - Haber Merkezi)