Bu kez Adnan Oktar'a dava açıldı!

Bugüne kadar avukatları aracılığıyla birçok internet sitesini kapattırmış ve birçok kişiye dava açmış olan Adnan Oktar, bu kez dava edilen taraf oldu.

Adnan Oktar ve ekibi bugüne kadar wordpress domainini, ünlü biyolog Prof. Richard Dawkins'in web sayfasını, Ateizm.org sayfasını, yüzlerce başka blog ve web sayfalarını kapattırmış, Richard Dawkins'in kendisini, kitabının yayıncısını, Ekşi Sözlük yazarlarını, karikatürist Bahadır Baruter'i, "Allah'ın Kızları" adlı romanı sebebiyle yazar Nedim Gürsel'i, "Tanrının Doğum Günü", “Bin Yıllık Kuran Tefsiri: Levhi Mahfuz" ve "Peygamber Çocuklar" kitapları sebebiyle yazar Burak Özdemir'i, "Ajanda 2010 İllallah"ın editörlerini ve Metis yayınevini, reformist islamcı yazar Edip Yüksel'i, blog yazarı Greener Nautilus'ü ve daha nicelerini de dava etmişti. Bu davalarda “halkın bir kesiminin dini duygularını incitmek”, “dini değerleri alenen aşağılama” ve "halkı alenen kin ve düşmanlığa tahrik etme" gibi gerekçeler ileri süren Adnan Oktar ve ekibi bu kez dava edilen taraf oldu.

Biraraya gelen bir grup evrimcinin bir yılı aşkın çabalarıyla, http://adnanhocasucisliyor.blogspot.com/ isimli blogda Adnan Oktar'ın kitaplarında, programlarında ve internet sitelerinde suç unsuru teşkil ettiği düşünülen ifadeler toplandı ve hukuki girişim başlatıldı. Grup, bu girişimde amaçlarının başkalarının ifade özgürlüğüne saldırmak değil, bugüne kadar Adnan Oktar ve ekibinin kendileri gibi düşünmeyen, fikirlerini beğenmedikleri yazarları, çizerleri, yayınevlerini ve internet kullanıcılarını yıldırmak için bir mücadele yöntemi olarak kullandıkları davalara dikkat çekmek, asıl Adnan Oktar ve ekibi tarafından açılan bu davaların ifade özgürlüğüne zarar verdiğini göstermek olduğunu belirtiyor.