Bu AKP’liler Wikileaks nedir hiç anlamadı!

AKP’liler her zamanki huylarıyla kendilerine dair çıkan iddiaları “Wikileaks’in söyledikleri külliyen yalan” diye yalanlıyor. Oysa iddiaları Wikileaks’in söylediği falan yok. Olayın bununla ilgisi yok!

Wikileaks sitesi, yıllardır çeşitli kişilerin sızdırdıkları resmi bilgileri paylaştıkları bir yer. Son olarak ABD’nin Dışişleri Bakanlığı yazışmalarından sızdırılan belgeler sitede yayınlandı. ABD, bu belgelerin gerçek olduğunu resmen doğruladı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada belgelerin diplomatik iletişim olduğu teyit edildi, “Washington'a yapılan saha bildirimleri doğası gereği samimi bir şekilde yapılır ve genellikle tam bilgilerden oluşmaz. Bir dış politika ifadesini yansıtmaz, aynı zamanda nihai kararlarımız da değildir” denildi.

Oysa AKP’liler, belgeleri hazırlayan ya da yazan Wikileaks’miş gibi açıklama yapıyorlar.

Erdoğan, “Site önce eteklerindeki döksün, sonra ne kadar ciddi olduğuna bakarız” dedi.

Hüseyin Çelik “Belgeler ne kadar muteber bunlar ortaya çıktıktan sonra gereken açıklamalar yapılacak” dedi.

Mehmet Şimşek, “Çeşitli medya kuruluşlarından asılsız unsurlarla derlenerek bu belgeye giren yorumlar akıl ve mantıkla bağdaşmayan hayal ürünü ifadelerdir. Şiddetle yalanlıyorum” dedi.

Son olarak Menderes Türel, “Külliyen yalan, deli saçması, tam bir komedi. (…)Bugün herkesin çok iyi tanıdığı bir firmanın yaptığı inşaatla ilgili ortaya konulan iddialar, iddia sahibini gülünç duruma sokmuştur. Kısacası Wikileaks balonu Antalya'da sönmüştür” dedi.

“ABD yetkilileri yanlış biliyorlar” dense anlaşılır, ama “Wikileaks belgeleri doğru değil” ne demek ki? Wikileaks kendisine gelen belgeleri yayınlamış, Beyaz Saray belgeler gerçek demiş, size ne oluyor?

AKP’lilerin danışmanlarının bir an önce “Wikileaks denilen şey” nedir AKP şeflerine anlatması gerekiyor.

(soL)