Boykot çağrısı ne kadar etkili oldu?

Başbakan Erdoğan'ın partisinin iftar yemeğinde Doğan Grubu'na ait gazetelere yönelik olarak yaptığı boykot çağrısına karşın Doğan medya grubuna ait gazetelerin tirajlarında bir düşme olmadığı kaydediliyor.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Erdoğan'ın partisinin düzenlediği iftar yemeğinde yaptığı "Hakkımızda yalan yanlış haber yapan medyayı boykot edin. Gazetelerini satın almayın" çağrısının fazla bir karşılık bulmadığı kaydediliyor. Doğan Grubu'na ait gazetelerin açıklanan tiraj rakamları düşü değil artış olduğuna işaret ediyor.

Başbakan'ın çağrısı kamuoyuna ağırlıklı olarak cuma günü yansıdı. Cumartesi günü Hürriyet'in tirajı bir önceki haftaya göre 10 bin 495 aratarak 587 bin 939 adete çıktı. Milliyet'in tirajı ise aynı döneme göre 9 bin 9 adet artarak 232 bine ulaştı. Cumartesi günü Vatan gazetesi de tirajını 2 bin yükselterek, 192 bin 823 adete çıkardı.

Diğer yandan, Doğan Grubu köşe yazarları tarafından gazete okurlarının ikişer üçer gazete satın alarak Doğan grubuna destek verdiklerine de köşelerinde yer verilmişti.