BOTAŞ da yerel seçimlere katılıyor!

Enerji Bakanı bile doğalgazda indirime şans vermezken, BOTAŞ Genel Müdürü Saltuk Düzyol, “Mayıs ayında ciddi bir indirim yapabileceğimizi şimdiden öngörüyoruz” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Yeni çeyrekte doğalgaz fiyatlarında dolardaki artışı göz önünde bulunduracaklarını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in tersine BOTAŞ Genel Müdürü Saltuk Düzyol, "Doğalgazda mayıs ayında ciddi bir indirim yapabileceğimizi şimdiden öngörüyoruz" dedi.


Genel Müdür: Petroldeki düşüş indirim getirir

Saltuk Düzyol, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle mayıs ayında doğalgazda ciddi bir indirim yapabileceklerini söylediği açıklamasında, "Tabii yapılacak olan indirimin oranı döviz kurlarına da bağlı olacak. Netice itibariyle doğalgaz, ithal ettiğimiz bir ürün. Dolayısıyla dolardaki hareketlenme çok fazla artış yönünde olmaz ise vatandaşlarımız mayıs ayından geçerli olmak üzere bu maliyet avantajlarından istifade etmeye başlayacak" ifadesiyle açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi.

İndirim oranı konusunda şu anda bir şey söylemesinin uygun olmayacağını belirten Düzyol, "Mayıs ayını bekleyeceğiz. Nisan sonuna kadar satış rakamlarına bakmamız lazım. Maliyet bazlı fiyatlandırma politikası çerçevesinde, maliyetteki düşüşü olduğu gibi yansıtacağız vatandaşımıza" dedi.


Bakan: Dolardaki yükselişe bakarız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ise, petrol fiyatlarındaki düşüşe değil dolardaki yükselişe dikkat çekti ve doğalgaz fiyatını belirlerken bu yükselişi göz önünde bulunduracaklarını söyledi. Güler "Dolarda bir artış söz konusu, bunu da göz önünde bulundurarak, gireceğimiz yeni çeyrekte indirim konusunda bir karar vereceğiz" dedi. Mart ayında doğalgaza indirim olmayacağını kaydeden Güler "Beklentilere rağmen, yapılan hesaplamalar doğrultusunda doğalgaz fiyatlarının sabit tutulması kararlaştırıldı" dedi.