Bolu'da ‘tacizci öğretmen müdür oldu’ iddiası

Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, geçtiğimiz yıl adı taciz soruşturmasında geçen ve bu suçlamalar nedeniyle sürgün yiyerek Mudurnu’ya gönderilen E.A isimli bir öğretmenin, taciz iddilarına ve kıdem sorunu olmasına rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vekilliğine getirildiğini söyledi.

Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, adı geçen öğretmenin 2013 eğitim yılı sonuna doğru Bolu merkezde görev yaparken okulda mesai saatleri içerisinde bir kadın öğretmene tacize yeltendiğini ve bunun neticesinde kendisinin o dönemde Müdür Yardımcılığı yaptığı Mudurnu Cumhuriyet İlkokulu’na gönderilerek sürgün yediğini iddia etti.

Bolu Gündem'den Özge Elçi'nin haberine göre, kendisi de o dönemde aynı okulda Müdür Yardımcılığı görevi yapmasından dolayı E.A’nın dosyalarını gördüğünü ifade eden Erkan Korkmaz, olayı ve sendika olarak tepkilerini şu ifadelerle anlattı:

“E.A isimli bu öğretmen, mesai saatleri içinde okulda öğrenciler, öğretmenler ve hatta bazı velilerin de olduğu bir saatte, okulda ücretli öğretmen olarak çalışan bir kadın öğretmene tacize kalkışıyor. Öğretmen de can havliyle sınıftan kaçıyor. Kaçarken de okulun güvenlik kameraları kaydediyor. Bu olayı bize anlattılar, öğretmenin şikayet dilekçesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilmiş. Biz de bunun neticesinde İl Milli Eğitim’le görüştük. Çok ciddi bir suçlama var, bu konuda gerekli incelemeyi yapın, dedik.

Ya da biz farklı yola başvuracağız, dedik. Böyle deyince iki müfettiş görevlendirdiler. Müfettişlerin soruşturması neticesinde bu arkadaşın aylıktan kesme cezası teklif ediliyor. Okul Müdürü yetkisini kullanarak kınama cezasına düşürüyor. Bize göre bu yetkinin kullanılması da yanlış. Bu öğretmen, Mudurnu Cumhuriyet İlkokulu’na sürgün ediliyor. Disiplin cezası ve görev yeri değişikliği olarak. Bu suçlamaların sübuta erdiği, doğrulandığı rapor haline getirilip sürülüyor. Fakat nasıl bir sürgünse köyden alıyorsunuz, ilçe merkezine gönderiyorsunuz."