“Bölgede AKP’nin Ergenekon’u işbaşında”

DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, son günlerde Güneydoğu’da yaşanan olaylara dikkat çekerek, “Diyarbakır başta olmak üzere bölgede yaşanan olayların sebebi Hükümet’tir. Güvenlik güçlerine bu cesareti veren Başbakan’ın tutumudur” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Türk, doğudaki illerde son dönemde yaşanan olaylarla ilgili olarak "Bölgede AKP'nin Ergenekon'u işbaşında" yorumunda bulunurken, bazı yerelliklerde AKP'nin, DTP'ye karşı CHP ve MHP'yle işbirliği yaptığını savundu.

Son günlerde yaşanan olayları hatırlatan Türk, "Gösterilere izin verilseydi, bu olaylar yaşanmazdı. Diyarbakır'da, Batman'da yaşananlar, Türkiye'nin nereye sürüklendiğinin göstergesidir. Diyarbakır başta olmak üzere bölgede yaşanan olayların sebebi Hükümet'tir. Güvenlik güçlerine bu cesareti veren Başbakan'ın tutumudur. hükümetin görmek istediği tablo barışçıl eylemler değil, terörize ettiği olaylar olmuştur. AKP, aklını başına almalı. Yoksa yaşanan kaos ülkeye de AKP'ye de kaybettirir" dedi.

Ahmet Türk, AKP'nin de CHP'nin de siyaset etiğini altüst ettiklerini belirterek, "Başbakan, siyasetin seviyesini düşüren, azarlayan, tersleyen çıkışlarına onay istiyor. CHP de AKP'den farklı değil. O tarikat, bu tarikat çalmadık kapı bırakmayarak, siyaset etiğini altüst eden CHP, toplumu milliyetçi-ulusalcı bir duvar arasına sıkıştırmaya çalışıyor. Aslında her ikisi de bir ipte oynayan iki cambaz gibi" diye konuştu.

Bazı yerelliklerde kendilerine karşı ittifak kurulduğunu söyleyen Türk, "Bölge'de bize karşı kutsal ittifaklar geliştirdiğini görüyoruz. Van ve bazı illerde CHP'nin AKP lehine ittifak oluşturduğunu dikkatle izliyoruz. Geçenlerde bazı basın yayın organlarına yansıyan kimi haberlerde de AKP'ye ait gizli bir genelgeden söz edilmektedir. Bu genelgede AKP'nin, DTP'ye karşı CHP ve MHP'yle bazı seçim bölgelerinde iş birliği anlaşması yaptığı ileri sürülmektedir. Bu oldukça düşündürücüdür" dedi.