Boğaziçi'nde bu kez saldırdılar!

Boğaziçi Üniversitesi'ne türban yasağına rağmen giriş yapan türbanlı öğrenciler ve gerici destekçileri bu kez kampusa daha rahat giriş yaparken, bu sırada gericiliğe ve piyasacalığa karşı eşitlikçi aydınlanmacı öğrencilerin afişlerini yırttılar.

soL (HABER MERKEZİ) Boğaziçi Üniversitesi'ne dün grup halinde gerici ve "özgürlükçü" destekçileri ile giriş yapan türbanlı öğrenciler, bu sabah üniversiteye tekrar giriş yaparken bu kez üniversitelerde gericiliğe karşı çıkan öğrencilerin afişlerine saldırdılar.

Kampusun güney girişi tarafından türbanlı öğrencilerin yürüyüşü sırasında meydana gelen olay sonrasında gericiliğe karşı çıkan öğrenciler, gelişen durumu üniversite içinde öğrencilere anlatmaya çalışırken, bir bildiri hazırladılar.

"Türban neyi örtüyor? Ya da bir gerici güç gösterisinin örtemediği gerçekler" başlığı ile hazırlanan bildiride, türban tartışmalarının, Boğaziçi üniversitesi özelinde yeniden açılmış olduğuna dikkat çekildi. Bildiri, "Boğaziçi Üniversitesi'nin gericiliğe karşı aydınlanmacı, yeşil kuşak sömürgeciliğine karşı bağımsızlıkçı, piyasa zorbalığına karşı eşitlikçi, sadaka kültürüne karşı dayanışmacı öğrencileri" imzasıyla dağıtıldı.

"AKP'nin özgürlüğü=Kadınların köleliği"
"Hisarüstü'ndeki Saadet Partililerin takım elbiseli şefleri eşliğinde başını sıkı sıkı kapatmış genç kızlar Üniversiteye giriş eylemi yaptılar. Özgürlüklerin genişlemesi, yasakların kaldırılması ve çağdaş üniversite... Gerici güç gösterisinin şaşkın demokratlar için hazır edilmiş cilası buydu. Biz bu zokayı yutmuyoruz" ifadelerinin yer aldığı bildiride, türban meselesinin, hiçbir şekilde bir kadının kıyafetinde özgür olması sorununa sıkıştırılamayacağı belirtildi.

Özgürlük ve demokrasinin AKP'nin ve diğer dincilerin elinde bir diktatörlük silahı haline geldiğinin vurgulandığı eylemde, özgürlük söylemlerinin altında "insan aklının tutsak edilişi"nin çıktığı ifadeleri dikkat çekti. Bildiride "Özgürlüğü ve çağdaş üniversiteyi bunlardan bekleyecek kadar aklımızı yitirmedik" ifadelerinin altı çizilirken, Kadınlara cinsel obje, erkeklere potansiyel sapık gözüyle bakan, cinsiyet farklarını ayrımcılık haline getiren cemaatlerden özgürlük ve aydınlık beklenmediği vurgulandı.

Türbanla gövde gösterisine aydınlık bayrağı
Bildiride, türban meselesinin üniversite yönetimi tarafından polisiye bir vaka haline getirildiğine işaret edildi. Bildiride türban "kadının kölelik bayrağı olarak nitelenirken, türbanlarıyla "gövde gösterisi" yapanlara karşı aydınlığın, bilimin simgeleriyle tepki gösterilmesi gereğinin altı çizildi.