'Bizi desteklemeye devam edin'

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Saadettin Ergeç yeni seçilen yönetim kurulu ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti ve bölgeyle ilgili olarak Türkiye'nin desteğini istedi.

soL (HABER MERKEZİ) Irak Türkmen Cephesi Başkanı Saadettin Ergeç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya'da görüştü. Görüşmede Kerkük ve Irak'taki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonrasında görüşmeyle ilgili basına açıklama yapıldı.

Irak Türkmen Cephesi'nin yeni seçilen yönetim kurulu ile birlikte Gül'ü ziyaret eden Saadettin Ergeç, toplantıda "bölgede yaşanan haksızlıklar ve yanlışlıklar"ı dile getirdiklerini söyledi. Türkiye'nin her zaman arkalarında olduğunu hissettiklerini belirten Ergeç, Cumhurbaşkanı Gül'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye'den daha çok destek beklediklerini belirten Ergeç, bir soru üzerine Irak Türkmen Cephesi olarak Irak'ın birlik ve bütünlüğünden yana olduklarını belirtti.

Irak Türkmen Cephesi, Irak Türkmenlerinin en büyük siyasal örgütü olarak biliniyor. Başkanı Dr. Saadettin Ergeç'in ise, pek çok kez "Kerkük bir Türkmen şehridir ve Kürdistan'a kesinlikle bağlanmayacaktır" demişti.