"Biz orduyu severiz"

Dün, Zaman gazetesine bir röportaj veren Erbakan, 28 Şubat'ın Amerika tarafından yaptırıldığını iddia etti. Ordu ile aralarının iyi olduğunu söyleyen Erbakan, "Asker bize her zaman teşekür için gelmiştir" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Eski Başbakan Necmettin Erbakan, Zaman'a verdiği röportajda 28 Şubat dönemiyle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. AKP ile ordu arasındaki yakınlaşmadan etkilendiği anlaşılan Erbakan, ordu ile aralarının hiçbir zaman kötü olmadığını iddia etti.

"28 Şubat'ı ABD yaptırdı"
28 Şubat'ın failinin Amerika olduğunu iddia eden Erbakan, "Amerika Dışişleri Bakanı Warren Christopher'ın gizli şifreli kriptosu var. Ankara Büyükelçiliği'ne ve komşu ülkelerin büyükelçiliklerine gönderilmiş. 15 Ekim'de D-8'leri kurmaya karar verdik Çırağan Sarayı'nda. 15 gün sonra hariciye bakanı bütün elçilere bunu gönderiyor. Ne yapıp edip Türkiye'de Refah'ı iktidardan uzaklaştırın ve askeri ihtilal yapın diyor" dedi.

"Ordu bizi severdi"
28 Şubat döneminde kendisinin hata yapmadığını, mevcut şartlar altında yapılabilcekleri yaptığını söyleyen Erbakan, "Hiç şüphesiz. Bizim hükümetimiz bağımsız bir hükümetti. Askerle hiçbir sorunumuz yoktu. Asker bize her zaman teşekkür için gelmiştir. Tertipçiler dış güçlerdir" dedi.

28 Şubat'ın baş aktörünün ABD Dışişleri Bakanı Warren Christopher olduğunu ve ordunun masum olduğunu olduğunu iddia eden Erbakan'ın ordu ile ilgili görüşlerdeki değişim dikkat çekti.