Birçok şehirde öğrenciler, öğretmenler ve veliler "okuluma dokuma" dedi

AKP’nin 4+4+4 eğitim modeli sonucunda dün karne alan binlerce öğrenci, okullarının imam hatip ortaokulu’na dönüştürülmesi sonucu seneye farklı okullara gitmek zorunda kalabilir. Birçok ilde başlayan bu uygulamaya öğrenciler, öğretmenler ve veliler tepki gösterdi.

AKP’nin 4+4+4 eğitim modeli sonucunda dün karne alan binlerce öğrenci, okullarının imam hatip ortaokulu’na dönüştürülmesi sonucu seneye farklı okullara gitmek zorunda kalabilir.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dün valiliklere gönderdiği genelgeyle birlikte yeni okul planlamasının acilen yapılması talimatını verdi. Birçok ilde uygulanmaya başlanan yeni planlama sonucunda, 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde binlerce öğrenci yeni okullara yönlendirilecek.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/bugun-karne-alan-binlerce-ogre...

Şişli 19 Mayıs İlköğretim Okulu'nun gelecek yıl İmam Hatip'e dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenciler "Okuluma dokunma" dedi.
Eyleme, öğrenciler, veliler, öğretmenler ve okulun yan tarafında bulunan Şişli Etfal Hastanesi'nden sağlık emekçileri destek verdi.
http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/sisli-19-mayis-ioo-okuluma-dokun...

AKP’nin eğitimde 4+4+4 yasasını çıkarmasının ardından yeni oluşturulan İmam Hatip Ortaokulları için, ilköğretim okulları bir bir boşaltılıyor. Isparta’da bulunan Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu'nun 4+4+4 sistemi kapsamında İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılması yönünde karar alındı. Karar, velilerin ve öğrencilerin tepkisini çekti. Okul müdürü ise “ortaokula karşı çıkarsak bakanlığa ayıp olur” diye açıklama yaptı.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/dindar-nesil-icin-ilkogretim-o...

Zonguldak’ta tepkiler baş gösteriyor. Zonguldak Ereğli'deki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 4+4+4 yasası nedeniyle ilk ve ortaokul olarak bölünmek istenmesine veliler isyan etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdikten sonra konuyla ilgili basın açıklaması yapan veliler, “Yıllardan bu yana ilk ve orta eğitimin başarı ile birlikte sürdüğü bir eğitim kurumuna yapılacak müdahale günümüz dünyasında eğitimin önemi dikkate alındığında çocuklarımızın geleceğini de belirsizleşmekte ve biz velileri son derece endişelendirmektedir” dedi.
http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/velilerin-444-isyani-haberi-55195

(soL-Haber Merkezi)