Bir günde 8 acele kamulaştırma kararı

28 Ağustos’ta yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Erdoğan’ın en acele işi yine acele kamulaştırmalar oldu. 1 Eylül’de Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararlarda Erdoğan’ın da imzası var.

(soL - Haber Merkezi) Bakanlar Kurulu’nun Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından göreve başlar başlamaz bir günde 8 acele kamulaştırma kararı aldığı ortaya çıktı. Acele kamulaştırma kararlarının tamamı 1 Eylül 2014 tarihinde alındı. Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan karararda Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak imzası bulunuyor.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait “154 kV (Şanlıurfa 380-Pekmezli) Brş.N-Yardımcı Enerji İletim Hattı Projesi” kapsamında güzergâha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. Aynın nedenlerle acele kamulaştırma kararı alınan diğer yerler şöyle:

Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı Projesi
Belkıs-Gaziantep 4 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi
İç Anadolu DGKÇS TM-Gölbaşı TM Enerji İletim Hattı Projesi
Koru RES TM-Çanakkale Havza 1 TM Enerji İletim Hattı Projesi
Ermenek-Daran Enerji İletim Hattı Projesi

Bunların dışında Hatay İli, Altınözü ve Antakya ilçelerinde bulunan Hatay Altınözü Enek Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde kalan taşınmazların ve Giresun ilinde tesis edilecek Yakınca Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.