Bir Ermenistan uçağı daha Erzurum’a indirildi

Halep’e insani yardım malzemesi taşıdığı belirtilen Ermenistan uçağı, askeri malzeme taşıdığı gerekçesiyle Erzurum’a indirildi.

Suriye’ye insani yardım taşıdığı belirtilen Ermenistan'a ait bir sivil kargo uçağı bugün saat 06.10'da Erzurum Havalimanı'na indirildi. Uçağın, geçen 15 Ekim'de olduğu gibi yine askeri malzeme taşıdığı gerekçesiyle arama yapılmak üzere indirildiği belirtiliyor.

Hürriyet’in haberine göre, VIP salonu önüne götürülen uçağın çevresi, basın mensuplarının fotoğraf çekip görüntü almasını önlemek için iş makineleri ile kapatıldı.

Uçakta arama yapmak üzere Gümrük 9'uncu Kolordu Komutanlığı'ndan mühimmat konusunda uzmanları, Emniyet Müdürlüğü'nden arama ekipleri ile sağlık görevlilerinin hazır bulunduğu belirtildi. Uçaktaki 9 mürettebattan sadece birinin inmesine izin verildi. Havalimanına gelen Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan konu ile ilgili açıklama yapmadı.

Ermenistan kargo uçağında insani yardım malzemesi olan kutular hava limanındaki x-ray cihazından tek tek geçirilecek. Aramanın öğle saatlerinde tamamlanması bekleniyor.

Daha önce de indirilmişti
Ermenistan'a ait bir sivil kargo uçağı da 15 Ekim günü yine Erzurum Havalimanı'na indirilmiş ve uçaktaki 1400 koli yardım malzemesi tek tek kontrolden geçirilmişti. Aramanın ardından içinde askeri malzeme bulunamayan uçağın yoluna devam etmesine izin verilmişti.

Air Armenia Direktörü Arsen Avetisyan, Türk tarafının, uçağın zorla indirildiğini söyleyerek medyanın yardımıyla planlı inişi gösteriye dönüştürmeye çalıştığını” söylemişti.