'Bir ayda sadece Konya'dan 150 kişi IŞİD'e katıldı'

CHP'li Atilla Kart, Eylül ayında IŞİD’e sadece Konya’dan 150 kişinin katıldığını açıkladı. Bu bilgilerin kısmen doğrulandığını da bildiren Kart, 150 kişiden 25'ininse çıkan çatışmalarda hayatını kaybettiğini belirtti.

(soL - Haber Merkezi) CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Eylül ayında Konya’dan 150 kişinin Suriye’ye giderek IŞİD’e katıldığını ve katılanlardan en 25 kişinin çatışmalarda hayatını yitirdiğini açıkladı. Kendilerine gelen bilgilerin bir kısmının doğrulandığına da dikkat çeken Kart, "Katılımlar daha ziyade Bozkır, Çumra ve Konya Merkez ağırlıklı olarak gerçekleşmiştir. Ölen kişilerin bir bölümünün kimlikleri bilinmektedir" dedi.

Suriye'ye geçişlerin yine ağırlıklı olarak Gaziantep üzerinden yapıldığını söyleyen Kart, "Komutan durumunda bulunan kişinin de ağır yaralı olduğu ifade edilmekte. Gaziantep sorumlusunun kimliği Emniyet’in bilgisi dahilindedir" ifadelerini kullandı.

Kolluk güçlerinin IŞİD'in Türkiye sınırları içerisindeki faaliyetlerine müdahale edemez durumda olduğunu vurgulayan Atilla Kart, "Himaye ya da asli-manevi azmettirme yollarıyla gerçekleşmekte olan bu tablonun sonuçlarından, hem siyasi ve hem de anayasal olarak Hükümetin sorumluluğunun doğacağı açıktır. Bu fiili durum, Hükümetin gerçek hedefinin IŞİD olmadığını, başka amaçlarının bulunduğunu gösterir" dedi.