Bilirkişi raporu Şerzan Kurt'un kasten öldürüldüğünü doğruladı

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden üç uzmanın hazırladığı rapora göre Serzan Kurt'un havaya açılan ateş sonucunda değil, polis tarafından hedef alınarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden 3 uzmanın hazırladığı rapor, üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un polis tarafından infaz edildiği gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. "Yukarıya açılan ateş sırasında mermi isabet etti" iddiasını çürüten rapora göre, polis, Kurt'a doğrudan ateş açtı.

ANF'nin haberine göre, üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'u 3 yıl önce öldürmekten sanık polis Gültekin Şahin'in yargılandığı Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan rapor, polis infazını net bir şekilde ortaya koydu.

Rapor Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. İsmail Özgür Can, Prof. Dr. Hakan Özdemir ve Prof. Dr. Nadir Arıcan tarafından hazırlandı.

Rapor atışın doğrudan mı yoksa yukarıya mı yapıldığı konusunda çok net bir bilgi veriyor. Buna göre, "Dış muayene ve otopsi bulguları, yaralanmanın ağırlık derecesi dikkate alındığında, iddia edildiği üzere, havaya veya belli bir açıyla yukarıya doğru yapılan atış sonrası mermi çekirdeğinin düşmesi (yorgun mermi) veya bu açıyla vücuda isabeti sonrasında yaralanmanın meydana gelemeyeceği" belirtiliyor. Bu değerlendirme, tanık ifadelerinin de anlattığı gibi sanık polis Gültekin Şahin'in hedef gözeterek Kurt'a doğrudan ateş açtığını bilimsel kanıtı oldu.

Atış 9 mm'lik silahtan yapıldı
Rapor, polisin "Atış 7.65 milimetrelik silahtan yapılmıştır" görüşünü de reddetti. Bu konudaki görüş raporda şu şekilde yer aldı: "'9 milimetrelik bir silahtan atılan mermi çekirdeğinin giyside 0.6 mm'lik delinme veya otopsi raporunda giriş yarasının ciltte belirtilen 8 mm boyunta delinme yapamayacağı, bu yaranın 7.65 mmlik bir ateşli silahtan atılan mermiyle olduğu' görüşü bilimsel kriterlere uygun bir değerlendirme değildir."

Ayrıca, 9 mm çaplı mermi çekirdeğinin, 7.65 mm çaplı ateşli silah mermi çekirdeğine kıyasla tanımlanan hasarı meydana getirme olasılığının daha yüksek olduğu belirtildi.

Rapor, Şerzan Kurt'un, "ateşli silahla mermi çekirdeği ile yaralanması sonrasında yere düşerek kafa kaidesindeki kırığın ve yüz bölgesindeki travmatik değişimlerin oluşabileceğine" dikkat çekti.

Her iki durum öldürücüdür
Ayrıca raporda, ölüm nedeni ile ilgili şu tespitlerde bulunuldu: "Ateşli silah mermi çekirdeği yaralanması sonucu oluşan akciğer hasarı ve künt travma sonucu oluşan beyin dokusundaki hasarı ve kanamanın her birinin ayrı ayrı (tek başına) ve müştereken ölüme neden olabilecek nitelikte lezyonlar olarak değerlendirilmesi gerektiği ancak hangisinin daha önce olduğu konusunda kesin ayrım yapılamayacağı..."

Bilirkişiler, mermi çekirdeği üzerinde yüzeysel çiziklerin meydana gelmesinin de normal olduğunu belirterek, "9 mm çaplı mermi çekirdeğinin, vücutta izlediği yol boyunca kürek, omur ve kaburga kemiklerine çarpması, bunları kırması nedeniyle gömleği üzerinde yiv ve set izleri dışında yüzeysel çiziklerin meydana gelmesi olısıdır" dedi.