Bilim ve Gelecek çalışanı gözaltına alındı

“Devrimci Karargâh operasyonu” kapsamında Bilim ve Gelecek dergisi çalışanı Baha Okar'ın gözaltına alınmasıyla ilgili bir açıklama yapan derginin Genel Yayın Yönetmeni Ender Helvacıoğlu, Okar için "yeri yurdu, yaptığı ettiği, yazdığı çizdiği ortada olan bir kişiliktir" dedi.

Dün gerçekleştirilen “Devrimci Karargâh operasyonu” kapsamında Sosyalis Demokrasi Partisi'ne (SDP) yapılan baskınlar ve gözaltıların yanı sıra Bilim ve Gelecek dergisi çalışanı Baha Okar da evi basılarak gözaltına alındı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bilim ve Gelecek Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ender Helvacıoğlu, derginin yıllardır idari işlerini yürüten, editörlüğünü yapan Baha Okar'ın Türkiye bilim ve yayıncılık camiası içinde olumlu nitelikleriyle tanınan, yeri yurdu, yaptığı ettiği, yazdığı çizdiği ortada olan bir kişilik olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bir "korku imparatorluğu"na dönüştürüldüğünü vurgulayan Helvacıoğlu şunları kaydetti:

"İnsanlar, telefonda görüşmekten, sokakta selam vermekten, oturup çay içmekten korkar oldu. Bütün bunlar kanıtmış gibi sunulup insanların hayatlarına müdahale ediliyor ve aylarca-yıllarca içerde tutuluyorlar. Bu uygulamalarla her türlü toplumsal muhalefet, hatta toplumun tümü sindirilmeye çalışılıyor. Baha Okar arkadaşımız ülkemizin bilim ve yayıncılık camiasının tanınmış bir ismi. Şimdi onunla ilişkide olan herkesi gözaltına mı alacaklar?

Bu pervasız faşizan uygulamaları protesto ediyor, Bilim ve Gelecek dergisi çalışanı Baha Okar’ın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz."

(soL-Haber Merkezi)