Berkin'i kaybettik!

Gezi direnişi sırasında, evinden bakkala ekmek almaya çıkan ve polis tarafından kafasından gaz fişeğiyle vurularak komaya giren Berkin Elvan, 269 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini bu sabah 07:00'da kaybetti.

Güncelleme: 17:01

Okmeydanı'nda polislerin araç içinden insanların üzerine ateş ettiği iddia ediliyor.


Fotoğraf: ETHA


Güncelleme: 16:01

Berkin'in cenazesi Okmeydanı Cemevine geldi.

Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük de Okmeydanı'nda


Güncelleme: 15:45

Gezi Direnişi'nde katledilen Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da Okmeydanı Cemevine geldi.

Ali İsmail Kormaz'ın annesi Emel Korkmaz da Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'a destek olmak için cemevinde.


Güncelleme: 15:13

Berkin'in cenazesi Adli Tıp'tan çıktı, şu anda Okmeydanı Cemevine doğru götürülüyor.



Güncelleme: 14:29

Berkin'in adli tıp işlemleri bitti. Cenazesi Okmeydanı Cemevine doğru götürülüyor.

Berkin Elvan'ın ailesinin twitter'dan yaptığı açıklama şu şekilde:

"Adli Tip otopsi işlemleri bitti. Az sonra çıkıyoruz. #BerkinElvan Okmeydanı'na gidiyor. Tüm halkımızı Berkin'i karşılamaya çağırıyoruz."


Güncelleme: 14:27

Halkın Okmeydanı Cemevi önündeki bekleyişi devam ediyor. Giderek kalabalıklaşan topluluk, polis müdahalesine önlem olarak çeşitli noktalarda barikatlar kurdu.


Güncelleme: 13:42

CHP Milletvekili İlhan Cihaner Okmeydanı'nda bir açıklama yaptı. Cihaner açıklamasında Berkin'in davasıyla ilgili etkin bir soruşturma yürütülmediğini, tetiği çekenler kadar emri verenlerin de azmettirici sıfatıyla suçlu sayılması gerektiğini belirtti.

Cihaner ayrıca adli tıptaki otopsiye avukatların alınmamaya çalışıldığını, ancaj daha sonra Berkin'in avukatlarının otopsiye girmeyi başardığını aktardı.


Güncelleme: 12:51

Okmeydanı Cemevi önündeki bekleyiş sürerken kalabalık zaman geçtikçe artıyor. Okmeydanı esnafı Berkin'in ailesiyle dayanışmak amacıyla bugün kepenk açmıyor.


Güncelleme: 12:22

Okmeydanı Cemevi önünde toplanma devam ediyor. Berkin'in ailesi de şu anda Cemevi içerisinde. Cenazenin Cemevine getirilmesi bekleniyor.



Güncelleme: 11:40

Berkin'in cenazesi için kesinleşmiş bilgiler şu şekilde: 12 Mart Çarşamba günü 12:00 Okmeydanı Cemevi, 15:00 Şişli Meydanı'ndan Feriköy mezarlığına yürüyüş.

Güncelleme: 11:05

Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'ın ilk sözleri: "Cumhurbaşkanı bizi arayacağına oğlumu vuranları bulsun. Benim kuzumu Alllah almadı, Tayyip Erdoğan aldı. Vay kuzum anan kurban olsun sana bu sefer de dayanacaktın. Bu acıya ben nasıl dayanırım Berkin. Bir kurşun da bana sıksınlar, yanına yollasınlarlar".


Güncelleme: 10:45

Tüm yurtta Berkin Elvan için eylem çağrıları geliyor.

TKP Ankara İl Örgütü saat 18:30'da Güvenpark'a çağırırken, TKP İzmir İl Örgütü de saat 19:00'da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi için çağrı yaptı.

TKP Salihli İlçe Örgütü saat 17:00'de Demokrasi Meydanı'nda toplanma çağrısı yaptı.

Hatay Antakya saat 19 Uğur Mumcu Meydanı

Denizli Saat:18:30 Çınar Meydanı

FKF ise tüm üniversitelerde dersleri boykot çağırıs yaptı.


Güncelleme: 10:31

Polisin müdahale sırasında Adli Tıp'a gitmek için metrobüse doğru yürüyen gruba gerçek silahla 3 el ateş ettiği iddia ediliyor.


Güncelleme: 10:28

Karşıyaka Vali Erol Çakır Anadolu Lisesi'nde öğrenciler Berkin Elvan için saygı duruşunda.


Güncelleme: 10:21

Ramazan Apaydın isimli bir kişi polisin Okmeydanı hastanesi önündeki müdahalesi sonucunda yaralandı.


Güncelleme: 10:11

Polis Berkin'in yattığı hastaneye bir kez daha müdahale ediyor. Gaz bombaları kullanan polis, Berkin'in taziyesi için hastane önünde olanlara saldırıyor.


Güncelleme: 10:06

Okmeydanı Hastanesi önündeki kalabalık saatler ilerledikçe artıyor. İstanbul'un birçok yerinden dostları, Berkin'in ailesiyle dayanışmak için hastane önüne geliyorlar.



Fotoğraf: sendika.org

Ankara - Güvenpark Fotoğraf: Burcu Cansu

Güncelleme: 09:50

Berkin için yarın saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde tören yapılacak. Yarın 15.00'te de Şişli Meydandan Feriköy Mezarlığı'na yürünecek.


Güncelleme: 09:40

Berkin Elvan'ın annesi: "Benim oğlumu Allah almadı, benim oğlumu Tayyip Erdoğan aldı".


Berkin birazdan Adli Tıp'a götürülecek. Daha sonra Okmeydanı Cemevine geçilecek. Cenazenin ne zaman olacağına ilişkin henüz bir netlik yok.


Güncelleme: 09:22

İzmir Karataş Lisesi öğrencileri Berkin'i anmak için derse girmedi oturma eylemi yapıyor.



Güncelleme: 08:56

Berkin'in sevenleri, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde toplanmaya başladı. İstanbul'un çeşitli semtlerinden ise hastaneye doğru gidenler var.




(soL - Haber Merkezi) Gezi direnişi sırasında, evinden bakkala ekmek almaya çıkan ve polis tarafından kafasından gaz fişeğiyle vurularak komaya giren Berkin Elvan, 269 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini bu sabah 07:00'da kaybetti.

269 gündür yaşam mücadelesi veren Berkin, 15. yaşına da komada girmişti. Berkin'in durumu son günlerde kötüleşmeye başlamış, 16 kiloya kadar düştüğü belirtilmişti.