Berkin direniyor!

Gezi Parkı eylemleri esnasında ekmek almak için evden çıkan Berkin Elvan polisin attığı gaz kapsülüyle başından vurulmuştu. 264 gündür yoğun bakımda olan Berkin’in durumu dün akşam saatlerinde kritikleşti. Ailesi az önce herkesi dayanışma amacıyla hastaneye çağırdı.

Güncelleme: 17:19

İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Taner Gören, yaptığı açıklamada Berkin'in kalbinin kısa bir süreliğine durduğunu ancak yapılan müdahaleler sonucu tekrar çalıştırıldığını aktardı. Berkin'in durumunun şu an stabil olduğunu belirten Gören, aynı zamanda durumun hala ciddiyetini koruduğunu ifade etti. Atlatılan tehlikeden sonra aynı sorunun bir daha yaşanmayacağının kesin olmadığını dile getiren İTO Başkanı, aileye geçmiş olsun dileklerini iletti.

İTO Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, "Tapibler Odası olarak Berkin Elvan'ın durumunu başından beri takip ediyoruz ve sonuna kadar da yanında olacağız" diyerek sözlerine başladı. Berkin'in Gezi'nin simgesi ve ülkenin vicdanı olduğunu söyleyen Çerkezoğlu umutlarını hiç kaybetmediklerini dile getirdi. Konuşmasını bitirirken Elvan ailesini yalnız bırakmamak adına temsili olarak bir grubun hastanede kalmasını istedi.


Güncelleme: 15:35

Berkin Elvan'ın durumunun kalp rahatsızlığı öncesine döndüğü açıklandı. Herkes hastaneden çıkarıldı. Yarım saat sonra açıklama yapılacak.


Güncelleme: 15:02

Berkin Elvan'ın sağlık durumu ciddiyetini korurken, hastane önünde bekleyiş sürüyor. Doktorlar hastanenin içi çok kalabalık olduğu için uyarı yaptı ve hastaneyi boşalttı. Berkin Elvan'a destek ziyaretine gelenler arasında Mücella Yapici da var


(soL - Haber Merkezi) Gezi Parkı eylemleri esnasında ekmek almak için evden çıkan Berkin Elvan polisin attığı gaz kapsülüyle başından vurulmuştu. 264 gündür yoğun bakımda olan Berkin’in durumu dün akşam saatlerinde kritikleşti. Ailesi az önce herkesi dayanışma amacıyla hastaneye çağırdı.

25 Şubat’ta ağır bir enfeksiyon geçiren Berkin'in, sonrasında geçirdiği epilepsi nöbetleri sebebiyle sağlık durumunda iniş çıkışların yaşandığı belirtildi. Berkin'in tedbir amacıyla 24 saat boyunca uyutulması kararlaştırılmıştı.

Berkin’in ailesinin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son yapılan kontrollerden sonra Berkin’in yoğun bakımda olduğu söylendi. Berkin’in bilincinin kapalı olduğu, nefes alması için makineye bağlandığı belirtildi. Berkin’in durumu ciddiyetini koruyor.

Elvan ailesinin Twitter hesabından paylaştığı son tweette ise, Berkin'in kalbinin durduğu, yapılan müdahale sonucu tekrar çalıştırıldığı belirtildi.

Aile Berkin'in tüm dostlarını dayanışma amacıyla Okmeydanı SSK hastanesine çağırdı.