Belgeleriyle "Hayata Dönüş Operasyonu"

Kanlı bir katliamla sonuçlanan Hayata Dönüş operasyonu, Çağdaş Hukukçular Derneği yayınlarından basılan "Hayata Dönüş Operasyonu - Koğuştan Hücrelere" ismiyle kitaplaştı.

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Avukat A. Güçlü Sevimli, 19-22 Aralık 2000 tarihlerinde gerçekleşen ve kanlı bir katliamla sonuçlanan "Hayata Dönüş" operasyonlarını kitaplaştırdı. Kitap, “Hayata Dönüş” operasyonlarının nedenleri ve operasyonların nasıl gerçekleştiğine dair kapsamlı bilgiler veriyor. Kitapta “Hayata Dönüş” operasyonları belgeler ışığında ortaya konuyor.

"Unutulmamalı ve unutturulmamalı"
Çağdaş Hukukçular Derneği Yayınları'ndan basılan kitabın giriş kısmında şu ifadeler yer alıyor:

“19-22 Aralık 2000 tarihleri arasında aynı anda ülke çapında 20 ayrı cezaevindeki siyasi tutuklu ve hükümlülerin kaldığı bloklara operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 28 tutuklu ve 2 asker olmak üzere toplam 30 kişi hayatını kaybetti. Operasyona 'Hayata Dönüş' ismi verildi.

"19-22 Aralık 2000 tarihinde yaşanılanlar aslında bir ilk yada son değildir. Bu tarihler, sadece belli duyarlılıkları olanlarca değil herkes tarafından hatırlanmalıdır. Hayata Dönüş operasyonu unutulmamalı ve unutturulmamalıdır.

"Hayata Dönüş operasyonundan sonra bugüne kadar yüzlerce yazı yazıldı, pek çok şey anlatıldı, çeşitli kitaplar kaleme alındı. Bu kitapta aslında ne olduğunun, neden olduğunun ve nasıl olduğunun herkes tarafından bilinmesi amaçlanmıştır. Bu yapılırken Hayata Dönüş Operasyonları hakkındaki gerçekler ve çıkarımlar, mevcut belgelere dayandırılmıştır.”

Kitap, “Hayata Dönüş” operasyonları hakkında bugüne kadar yapılan en kapsamlı çalışma olması ile dikkat çekiyor.

(soL-Haber Merkezi)