BDP’li Akat: 'Kürt sorunu çözüldüğünde Türkiye Ortadoğu'da güç olacak'

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Türkiye'nin Kürt sorununu çözerek demokratikleşmesi halinde, Ortadoğu'da siyasi, askeri ve sosyal güç olacağının farkında olduklarını söyledi.

Şırnak'ta Cudi Dağı ile Bestler Dereler Bölgesi'nin kesiştiği dağlık alanda PKK'lilerin çekilmesini izlemek için kadınların kurduğu çadırı ziyaret eden BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Türkiye'nin Kürt sorununu çözerek, demokratikleşmesi halinde, Ortadoğu'da siyasi, askeri ve sosyal güç olacağının farkında olduklarını söyledi.

Bizim ne kadar özgürlük talebimiz karşılık bulursa
DHA'da yer alan habere göre, "Kürt sorunun çözülmesinden sonra Türkiye'nin Ortadoğu'da nasıl bir siyasi aktör olabileceğinin farkında olduklarını" belirten Akat, şöyle konuştu:

"Az önce söylediğim tüm bu sorunları çözmüş ve bunu başarmış bir Türkiye'nin Ortadoğu'da nasıl bir siyasi aktör olabileceğinin farkındayız. Kürt halkının, bu gün vermiş olduğu demokratikleşme mücadelesi, özgürlük mücadelesi esasında Türkiye'nin Ortadoğu'daki rolünü oynayabilme fırsatını da vermektedir. Bizim ne kadar özgürlük talebimiz karşılık bulursa, Türkiye o kadar demokratikleşecektir, Türkiye Ortadoğu'da bir siyasi, askeri ve sosyal güç olacaktır. Ülkeyi yönetenler bu güne kadar bunun farkında olmadı, belki bu gün de kendi istekleri ile bu sürecin içinde değiller. Çünkü 2011 itibarı ile Kuzey Afrika'da başlayıp Ortadoğu'da devam eden, bugün Suriye gerçeğini gözlemlediğimiz süreç, devam ediyor."