BDP ilçe merkezine gece yarısı baskını!

BDP Yüksekova ilçe merkezini basan polisler kapıyı kırarak içeri girdi açlık grevindeki beş kişi gözaltına alındı. Beş kişinin darp ve taciz edildiği, hakarete maruz kaldığı iddia edildi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Yüksekova ilçe merkezine baskın yapan polislerin kapıyı balyozla kırarak açlık grevi eylemi yapan beş vatandaşı gözaltına aldığı bildirildi. Baskın sırasında ilçe binasına Türk bayrağı bırakıldığı ve eşzamanlı olarak Yüksekova'daki birçok eve de baskınlar düzenlendiği öğrenildi.

Kapıları balyozla kırıp girdiler
İMC TV'nin haberine göre, cezaevlerinde PKK'li ve PAJK'lı mahkumlarca 12 Eylül'den itibaren başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevine destek veren beş vatandaşın açlık grevi eylemi yaptığı binaya gece (19 Ekim) 01:30 sularında baskın düzenlenirken, binaya kapılar balyozlarla kırılarak girildi. Aynı binada bulunan Yeşildere ve Dize mahalle muhtarlıklarının bürosu ve bir esnafa ait deponun kapısının da kırılarak arama yapıldığı belirtildi.

Açlık grevinde olanları darp ettiler
Açlık grevinin sürdüğü odadanın duvarlarındaki Abdullah Öcalan ve Deniz Gezmiş posterleri yerlere atılırken, açlık grevindeki vatandaşların hakarete maruz kaldığı, polislerin, "Anneniz belli, kaç babanız olduğu belli değil. Bu yaptığımız gözdağıdır. Bundan sonra sizi mermi manyağı yapacağız" dediği, açlık grevinde bulunan kadınların ise taciz edildiği iddia edildi.

Baskın sırasında polislerin vatandaşları yere yatırarak sırtlarına bastığı ve darp ettiği de belirtildi.

Türk bayrağı bırakıldı
Baskın sonrası ilçe merkezine Türk bayrağı bırakılırken, açlık grevi eylemi yapan Ramazan Altınoluk, Ferman Değenek, Emre Önver, Cigerhun Işık ve Kader Kılınç adlı vatandaşlar gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin evlerine de baskın yapıldığı, evlerindeki bilgisayar ve bazı kıyafetlere el konulduğu öğrenildi.

BDP İlçe Başkanı Demir: "Bu hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız"
Baskının duyulması üzerine Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, BDP Yüksekova İlçe Başkanı Rustem Demir ve çok sayıda vatandaş BDP ilçe merkezine geldi. Baskına tepki gösteren Rüstem Demir, "Yapılan baskın hukuksuzluktur. Bize haber vermeden kapıları kıran, camları parçalayan kişiler, hızlarını alamayarak muhtar, sivil toplum derneği, esnafın deposuna kadar bütün binayı aramadan geçirmiş, camları kırmış. Müslüman olarak geçinen bu kişiler, DİVES bürosunda bulunan Kuran-i Kerimi yere atmışlar. Bu hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız" dedi.