BBP: Alperenler’in bilinçli yaptığı bir şey yok

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Mustafa Destici, dün akşam İdil Biret konseri sırasında yaşanan olaylarla ilgili olarak “Alperenler görüp duymuşlar, demokratik tepkilerini ortaya koymuşlar” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, partisinin Eskişehir İl Teşkilatı’nda bir basın açıklaması düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çin’in Sincan-Uygur bölgesindeki olaylara değinen Destici, “Çin, bütün insan haklarını hiçe sayarak mezalimini sürdürüyor. Türk hükümetinin 60 yıldır Uygur Türklerine yapılanlar karşısında Çin hükümetine yaptırımı yok. Çin mallarını boykot etmeyle bir yere varamayız. Fransız mallarını da boykot ettik elimize bir şey geçmedi. Çinlilerin ülkemizde yapılan ihalelere girmesinin engellenmesi gerekir. Çin'de uluslararası bir insan hakları şartları uygulanana kadar elçilerimiz çekmemiz gerekir. Çin ile ticari ilişkilerimizi dondurmalıyız. Halkımızın hiçbir siyasi parti veya teşkilat gözetmeden Çin'i protesto etmesi gerekir. Hükümetimiz Çin'e karşı caydırıcı önlemler almazsa, Çin, uygulamalarına devam edecektir” dedi.

Bilinçsiz Alperenler
Bir gazetecinin, dün akşam Topkapı Sarayı avlusundaki İdil Biret konserinin öncesinde ve sonrasında yaşanan olayları sorması üzerine Destici şunları söyledi: “Alperenlerin orada bilinçli olarak yaptığı bir şey yok. Bizzat arayarak telefonla görüştüm. Alperenlerin de içinde bulunduğu grup, Doğu Türkistan'da Çinlilerin Türklere yaptığı mezalimi protestodan döndüğü sırada, Topkapı Sarayı'nda 'şarabını da kap gel' gibi bir şeyler görüp duymuşlar. Bunun üzerine demokratik tepkilerini ortaya koymuşlar. Arbede, kimseye sataşma ve uygunsuz bir söz yok, demokratik tepkilerini ortaya koyarak bu işi onaylamadıkları yönünde protesto yaptılar. Her fikir bizim için kutsaldır. Ta ki teröre ve şiddete bulaşmasın. Terör ve şiddete bulaşmayan her türlü eylemi destekleriz.”

Vakit provokasyonunda kan dökülecekti