Bayraktar'ın sadakasını reddeden Dilek'ten AKP'lilere ikinci büyük ders

Kanser hastası üniversite öğrencisi Dilek Bakan'a, Valiye ve AKP'lilere ikinci kez büyük bir ders verdi: Peki ilaçlar neden serbest piyasa? Ben ve benim gibi insanlar sizler gibi mevki ve makam sahibi değiliz. Haliyle birçok şeye sizin gibi kolaylıkla ulaşamıyoruz."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın kanser hastası kıza karşı tavrı büyük tepki çekmişti. Dilek, olayın ardından kendisiyle görüşen Edirne Valisi'ne ve AKP'lilere bir büyük ders daha verdi.

Bakan Erdoğan Bayraktar'ın, kanser tedavisi gören ve kendisinden ilaçları için yardım isteyen üniversite öğrencisi genç kıza karşı takındığı çirkin üslup genç kızı göz yaşları içerisinde bırakırken, genç kız "Ben dilenci değilim" diyerek bakanın kendisine verdiği parayı iade etmişti.

Bu olayın ardından Dilek adındaki genç kız, bugün Edirne Valiliği'ne davet edildi.

Edirne Valisi, Dilek ile birlikte kamera karşısına geçerken, dün bir yanlış anlamanın olduğunu ileri sürdü ve genç kıza yardım edeceklerini söyledi.

Cevap Dilek'ten geldi:

"Peki ilaçlar neden serbest piyasa? Neden devlet bu konuda elini eteğini çekmiş durumda? Çünkü ben ve benim gibi insanlar sizler gibi mevki ve makam sahibi değiliz. Haliyle birçok şeye sizin gibi kolaylıkla ulaşamıyoruz. Ben hastalığımı öğrendikten sonra ailece oturup üzülemedik dahi. Çünkü bize böyle bir gerçeklikten bahsettiler. Başta inanmak istemedim ama süreç gerçekten öyle işliyordu, her başvurduğum yerde ilaç yok dendi. İlaç var denen yerlerde de büyük hayal krııklığına uğradım."

Lenf kanseri olduğunu belirten Dilek, yaşadılarını şöyle anlattı:

(soL - Haber Merkezi)