Bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek'ten AKP'ye hukuk dersi

Taksim'de 6 Temmuz'daki polis saldırısı sonucu gözaltına alınan, 8 Temmuz'da da tutuklanan bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek, dün 7 direnişçi ile birlikte tahliye edildi. Tahliye kararının ardından cezaevi önünde açıklamalar yapan Sarıçiçek, AKP'ye hukuk dersi verdi.

Haziran Direnişi'ne yönelik saldırılar sonucunda tutuklanan bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek, dünkü tahliye kararının ardından açıklamalarda bulundu.

"Türkiye’de delilden suçluya değil, suçludan delilere gidilmeye çalışılıyor" diyen Sarıçiçek, geç gelen adaletin adalet olmadığını söyledi. Sarıçiçek şunları söyledi:

Adalet yerini buldu ama geç gelen adalet, adalet değildir. Türkiye’de adalet yerlere düştüğünü görüyorsunuz. Biz Bayrak sattığımızı ispatlayamasak...

Cezaevinde o kadar insan var ki suçsuz yere yatıyor. Türkiye’de delilden suçluya değil, suçludan delilere gidilmeye çalışılıyor. Benim eski suçlarımı soruyorlar. Olabilir. Ben cezamı çekmiş çıkmışım. Fakat sabıkalısın diye iş veren yok. Bunları söylemiyorlar, çoluğumun çocuğumun rızkı için bayrak satmışım bunları niye söylemiyorlar. Benim cezaevinde yatıp çıktığımı söylüyorlar. Bu beni suçlu kılıyorsa, bırakmayın beni temelli yatayım. Hiçbir vatandaşı bırakmayın cezaevinden. Ben cezamı çekmiş çıkmışım. Beni geçmişimle neden yargılıyorsunuz?

(soL - Haber Merkezi)