Baykal Şahin’in istifasını istedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Deniz Feneri davasında yalan söylediğini belirttiği Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) CHP lideri Deniz Baykal, Deniz Feneri davasında yalan söylediğini belirttiği Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in istifasını istedi. Baykal, "Deniz Feneri'ni himaye edeceksiniz, sanıkları koruyacaksınız diye Türk halkına bu kadar kaba yalan söylenmesine, nasıl göz yumarsınız? O yalan ortaya çıktıktan sonra, o insanın Adalet Bakanı diye dolaşması, Türk halkına hakaret değil mi?" diye sordu.

Deniz Feneri'yle ilgili yayın yapmanın yasak, ancak Ergenekon soruşturmasıyla ilgili yayın yapmanın serbest olmasının adaletsizlik olduğunu söyleyen Baykal, Deniz Feneri davasında aylarca dosyanın gelmesinin ve tercüme edilmesinin beklendiğini, fakat Frankfurt Basın Sözcüsü'nün "Tek dosya var, Türkçe yollandı" dediğini kaydetti.

Baykal, "Tercüme edilmiş metni göndermişler, iyi mi? Türkiye, şimdi aylardır neyi bekliyordu, tercüme edilmesini, kim söylüyordu Adalet Bakanı. Böyle bir manzara olur mu, şaka gibi bir şey. Türkiye'ye yakışıyor mu? Derhal o Adalet Bakanı'nın oradan ayrılması lazım. 70 milyonu aldatmaya çalışacaksınız, metnin Türkiye'ye geldiği Almanya'dan yapılan açıklamayla ortaya çıkacak. Tasavvur edilecek şey değil. Siz Deniz Feneri'ni himaye edeceksiniz, o sanıkları koruyacaksınız diye Türk halkına bu kadar kaba yalan söylenmesine, nasıl göz yumarsınız. O yalan ortaya çıktıktan sonra, o insanın Adalet Bakanı diye dolaşması, Türk halkına hakaret değil midir? Derhal gereği yapılmalıdır" diye konuştu.

"Obama terminolojiyi sahiplendi"
Deniz Baykal, ABD Başkanı Barack Obama'nın 24 Nisan konuşmasına da değinerek, "Ermenistan'ın 1915 konusundaki yorumu bire bir Amerikan Cumhurbaşkanı tarafından sahiplenilmiştir. Terminoloji sahiplenilmiştir" dedi. Bu konuda AKP'yi eleştiren Baykal, "Tayyip Erdoğan, AKP, bugün var, yarın yok, geçicidir. Ama Türkiye ile Azerbaycan dostluğu ise ebedidir" yorumunda bulundu.