Baykal da “meydana indi”

CHP lideri Deniz Baykal, partisinin Çorum’daki mitingine katıldı. Baykal, kendisine “Meydana gel" diye seslenen Başbakan Erdoğan'a “İşte geldim, işte meydan” diye yanıt verdi.

soL (HABER MERKEZİ) CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Çorum Abide Meydanı'ndaki seçim mitingine katıldı. Baykal, kendisini meydanlara çağıran Başbakan Erdoğan'a "İşte geldim" diye seslendi.

Baykal, "Birileri bana 'meydana gel, meydana gel' diyor. İşte geldim, işte meydan, işte Çorum, işte millet. Siz milletin bir parçası değil misiniz? Buraya gelenlerin senin meydanına gelenlerden bir eksiği mi var? Bu insanlar buraya yevmiye ile mi geldi? Bir şey vaat edilerek mi geldiler? Vatan sevgisiyle, millet sevgisiyle geldiler" dedi.

CHP lideri, hükümetin ülkenin kalkındığını, zenginleştiğini iddia etmesine rağmen iş yerlerinin kapandığını, işsiz sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Baykal, "Bundan önceki Başbakanlar tesisler açtılar. Bu ne yaptı? Yerli, yabancı demedi, ne bulursa sattı. Türkiye'de ne kadar geçmiş iktidar döneminde yapılmış tesis varsa elden çıkar, 'zenginleştik' diye milleti oyala. Kısa bir süre sonra gerçek ortaya çıkınca 'arabanın benzini bitti, araba yolda kaldı, ne yapalım şimdi' diye elin böğründe meydan meydan dolaş" diye konuştu.

Almanya'da görülen Deniz Feneri davasının dosyasının gelişinin gecikmesini de eleştiren Baykal, "Almanlar bu davayı açmasa sen ne yapacaksın? Dosya bekliyorlar. Dosya nihayet geldi. 6 ayda güç bela geldi. Kaplumbağanın sırtına koysalar gelirdi. Şimdi de dosyayı tercüme edeceklermiş. Sen bilmiyor musun ne olduğunu? Koca Türk adaletini bu hale getirenler utansın" dedi.

Erdoğan'ın medya hakkındaki tutumuna da tepk gösteren Deniz Baykal, "Medya yazdığı zaman Başbakan sinirleniyor. Şimdi bunları susturmak için akla sığmaz tedbirler uygulamaya başladı. Önce, 'gazeteleri almayın' diye kampanya yaptı. Bu yetmedi, şimdi mali kuşatma altına alıp, mali baskı altına alıp çökertmeye çalışıyor" dedi.