Baykal Atina'ya gitmiyor

Sosyalist Enternasyonal'de İsveçli sosyal demokratlar tarafından başlatılan ve Türkiye'den şikayet mektuplarıyla tırmanan CHP gerilimi çözülemeyince, Deniz Baykal Atina'daki Sosyalist Enternasyonal toplantısına gitmekten vazgeçti.

soL (HABER MERKEZİ) Deniz Baykal Atina'ya gitmiyor. Sosyalist Enternasyonal'de CHP'nin sosyal demokrat ilkelerle bağdaşmayan tutum ve politikaları nedeniyle kınanma olasılığı güç kazanınca CHP Genel Başkanı çareyi Atina'ya gitmemekte buldu. Yarın başlayacak toplantı öncesinde başta evsahibi PASOK olmak üzere, çeşitli partiler nezdinde girişimde bulunan CHP yönetimi sonuçtan emin olamayınca toplantıya katılmama kararı aldı.

Bilindiği gibi uzun bir süredir Sosyalist Enternasyonal'de başını İsveçlilerin çektiği bir grup CHP'nin örgütten atılması gerektiğini dile getiriyordu. Bu grubun eleştirilerinin yaygınlık kazanması ve Türkiye'den de AKP ve AKP destekçilerinin ardı ardına şikayet mektupları yazması üzerine CHP yönetimi çeşitli girişimlerde bulunmuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen Sosyalist Enternasyonal ilkelerine sahip çıktıklarını ama örgütteki bazı partilerle görüş ayrılıklarının olduğunu açıkladı.