Batman'da göstericilere polis saldırısı

Batman'da PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yakalandığı 15 Şubat'ın yıl dönümünde düzenlenen protesto gösterisine polis saldırdı. 7'si çocuk 20 kişinin yaralandığı en az 15 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

soL (HABER MERKEZİ) PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan yakalanarak Türkiye'ye getirildiği 15 Şubat'ın yıl dönümünde Batman'da düzenlenen gösteriye polis sert müdahale etti.

Polis saldırısının ardından 7'si çocuk 20 kişinin yaralandığı en az 15 kişinin de gözaltına alındığı açıklandı.

Aralarında DTP'li Batman milletvekilleri Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, DTP'li Batman Belediye Başkan Adayı Nejdet Atalay, DTP İl Başkanı Özcan Erdem'in de bulunduğu DTP Batman İl binası önünde bir araya gelen kalabalık Sanat Sokağı'nda yürüyüş yapmak isteyince polis biber gazı, cop ve panzerlerle saldırdı. Çevik kuvvetin saldırısının ardından müdahalesine de maruz kalan kitlende bulunan çocuklar ezilme tehlikesi atlattı. Saldırının ardından bayılan ve fenalaşan kadınların da olduğu gözlemlendi.

Saldırıda DTP'li Batman Belediye Başkan Adayı Nejdet Atalay, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Vekil Ayla Akat ve Bengi Yıldız ve çok sayıda kişi gaz bombalarından etkilendi.

Olayların yatışmasından sonra yeniden Sanat Sokağı'na gelen DTP Batman milletvekilleri Bengi Yıldız ile Ayla Akat Ata ve bir grup DTP'li ile basın açıklaması yaptı. Milletvekili Bengi Yıldız, "Bu ülkede toplantı ve yürüyüş özgürlüğü olduğunu söyleyenleri gördük. Bu olayların büyümesinde etkisi olan Batman Valisi Recep Kızılcık'ı kınıyoruz. Batman Valisi, AKP'nin valisi gibi hareket ediyor. Baskılar bizi yıldıramaz. Tüm müdahalelere rağmen basın açıklamasını yaptık" dedi.

DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ise, hakkını arayan halkın üzerine basınçlı su sıkıldığını, biber gazı atıldığını söylerken, "Yürüyüş ve toplantılar yasaksa, bedeli ne olursa olsun yapacağız. Bugün bir protesto günüydü. Sevinç günü değildi" dedi.

DTP'li milletvekilleri daha sonra hastanede tedavi altına alınan bazı yaralılara "Geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.