Batıkentlilerden imam hatip dayatmasına boykotlu yanıt!

Ankara Batıkent’te bulunan Kardelen İlköğretim Okulu velileri okulun imam hatibe dönüştürülmesine karşı yine eylemdeydi. Okul müdürünün açılış konuşmasını protesto eden veliler, okulların açıldığı ilk gün okulu boykot ederek tepkilerini gösterdiler.

Ankara Batıkent’te bulunan Kardelen İlköğretim Okulu velileri okulun imam hatibe dönüştürülmesine karşı yine eylemdeydi. Okul müdürünün açılış konuşmasını protesto eden veliler, okulların açıldığı ilk gün okulu boykot ederek tepkilerini gösterdiler.

Ankara Batıkent’te okullarının imam hatibe çevrilmesini istemeyen veliler okulun ilk gününde eylemdeydi. Dün Batıkentli veliler kitlesel bir eylem düzenlemiş, eylemde ”çocuklarınızla birlikte yarın siz de okula gelin” çağrısı yapılmıştı. Veliler bu çağrıyı cevapsız bırakmadı. Bugün yüzlerce veli çocuklarıyla birlikte okul bahçesinde toplandı.

Velilerden müdüre protesto, okula boykot

Okul müdürünün açılış konuşmasını veliler alkış, ıslık ve sloganlarla protesto ettiler. Okulun imam hatibe çevrilmek istenmesine tepkili olan veliler okullarının imam hatip olmasına izin vermeyeceklerini ve açılan imam hatip sınıfları kapanana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

Katılımın yüksek olduğu protesto yarım saat boyunca okul bahçesinde sloganlarla devam etti. Protesto devam ederken okul müdürü defalarca okula seslenmeye çalışsa da veliler izin vermedi. Protesto sırasında sık sık “Kardelen İmam Hatip Olmayacak”, “Gerici, Irkçı Eğitime Hayır!”, “Batıkent Uyuma Okuluna Sahip Çık”, “Karanlığa Teslim Olmayacağız” sloganları atıldı.

Okulun imam hatibe çevrilmek istenmesine karşı veliler ilk gün okulu boykot ederek tepkilerini gösterdiler. Bir çok veli çocuklarıyla birlikte okulu terk etti. Boykota katılımın yüksek olması okul müdürünü telaşlandırdı. Okul açıldıktan yarım saat sonra okul müdürü yaptığı anonslarla öğretmenleri toplantıya çağırıp, öğrencilerin derslere girmesini istedi. Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden teftiş memurları da okulun açılışına geldi.

'Yaşanan kargaşanın sorumlusu AKP'dir'
Okuldan alınan bilgilere göre 5-A ve 5-B imam hatip sınıflarının tabelası asılmış durumda. Veliler, bir sınıfta 10’dan az öğrenci olduğunu, diğer imam hatip sınıfının da boş olduğunu belirtiyor.

4+4+4 uygulaması nedeniyle Batıkent Refika Aksoy İlköğretim Okulu’nun 5. Sınıf öğrencilerinin Kardelen İlköğretim Okulu’na taşınması da okulda kargaşaya sebep olmuş durumda. Sınıfların mevcudunun 60 kişiye çıkacağını söyleyen veliler duruma tepki gösteriyor.

Hiçbir altyapı oluşturmadan 4+4+4 sisteminin hayata geçirildiğini belirten veliler yaşanan kargaşanın sorumlusu olarak AKP’yi gösteriyor.

Okulun imam hatibe dönüştürülmesine karşı mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayan veliler, imza kampanyasına ve okul önünde yaptıkları stand çalışmasını güçlendirerek devam edeceklerini vurguluyorlar.


Veliler öğretmenleri de harekete geçirdi

Kardelen İlköğretim Okulu velilerinin eylemi okulun öğretmenlerini de harekete geçirdi. Velilerin eylemlerine destek veren öğretmenler imam hatip sınıflarının derslerine girmeyi kabul etmediklerini okul idaresine bildirdiler.

(soL-Ankara)