Bastır parayı, ver okula adını

Tüccar AKP zihniyetinin sınırı yok. Ağrı Dağı Üniversite'sinin ismi 100 milyon YtTLye İbrahim Çeçen'e satıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Ağrılı patron İbrahim Çeçen 100 milyon YTL karşılığında kendi ismini Ağrı Dağı Üniversitesi'ne verdi.

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik öncülüğünde hazırlanan ilgili kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. 27 Haziran günü ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ağrı Dağı Üniversitesi'nin isminin Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak değiştirilmesini öngören kanun'da değişiklik yapılmasına dair kanunu yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde Ağrı Eğitim Fakültesi olan okul 2007 yılında Ağrı Dağı Üniversitesi ismi ile üniversite düzeyine çıkarılmıştı.

1969 yılında kurulan IC (İbrahim Çeçen) Holding başlangıçta inşaat ardından enerji "sektörünü" kendisine hedef olarak belirliyor. Son yıllarda turizm, liman işletmeciliği ve tarım alanlarına da el atıyor. 2004 yılında yine kendi adıyla kurulan İbrahim Çeçen Vakfı aracılığı ile "hayır işlerine" kurumsal olarak devam ediyor. Mayıs 2007'de ise Balkanlar ve eski sosyalist ülkeleri kendine pazar olarak seçen ABD'li enerji şirketi AES ile ortaklık kuruyor. İbrahim Çeçen 2007 yılında TBMM tarafından üstün hizmet ödülü almıştı.