Başesgioğlu'ndan da seçmene gözdağı

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Mehmet Ali Şahin’in ‘iktidarla uyumlu belediye başkanı seçin’ yenisini ekledi: Başkanınızın Ankara’ya kadar uzanan hizmet kervanı varsa, yüzünüz güler…

soL (HABER MERKEZİ) Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Adana'nın Karaisalı ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada koalisyon hükümetleri döneminde köklü reformlar yapılmadığını, Türkiye'nin önemli sorunlarına çözüm bulunmadığını ifade etti.

Başesgioğlu seçmeni "vicdan muhasebesi"ne davet ederek "Özellikle belediye başkanı seçerken ilçeye, beldeye en iyi hizmeti kim yapabilir, kimde o birikim ve kadro var, sadece burada değil her yerde kimde var ona bakmanız lazım. Buraya hizmeti kim getirecek, sizin belediye başkanı ve milletvekili getirecek. O güçlüyse, bir takım oyunu içinde oynuyorsa, Ankara'ya kadar uzanan bir hizmet kervanı varsa, hizmetlerin buraya akışı da bu şekilde olacak" dedi.

Mehmet Ali Şahin'in skandal sözlerine bir yenisini ekleyen Başesgioğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bir yarış var. Bu yarışta belediye başkanları güçlü olursa, hizmette yüzünüz güler. Yoksa 5 yılı dolduramayacak, hizmet yapamayacak kadrolarla yerimizde sayarız."

AKP Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Bilici de, "İktidarların adaylarıyız, size hizmeti daha kolay getiririz. İktidarın desteği olmadan hizmetler biraz zor gerçekleşir" dedi.